Kispálya vég?!
Sport

Kispálya vég?!

A fotón a városi kispályás bajnokság legutóbbi győztese a Kis-Itália csapata. Sajnos lehet, hogy hosszú időre ők az utolsó aranyérmesei a sorozatnak.

 
A Valkom Pékség - Barátikör mérkőzéssel ugyanis hétfőn 18 órakor rajtolt VOLNA a városi kispályás labdarúgó bajnokság. Sokan emlékeznek még a városi sportpályán vagy Sóstó partján lejátszott, igazi népünnepélynek, családi programnak számító, óriási presztízzsel bíró rangadókra.
 
Az utóbbi néhány évben, már a modern focinak megfelelően, a Szilády-gimnázium műfüves arénája adott helyet a bajnokságnak. Tegyük gyorsan hozzá, a korábbiaknál szerényebb létszámmal és színvonallal DE legalább VOLT bajnokság. Most azonban több évtizedes hagyomány szakad meg.
 
Az őszi-tavaszi ligában az idén hét csapat nevezett, nekik ezúttal csak az illúzió maradt, foci nem. Kazinczy István főszervező még, miután pénteken délután a felújított műfüves pálya tulajdonosai közölték vele, hogy nem tudnak helyet biztosítani a továbbiakban a bajnoki sorozatnak, több lehetséges versenyhelyszínt is felkeresett, de nem jutott sehol sem eredményre, így elmarad a tradicionális, elsősorban a tömegsportot, a szabadidősportot erősítő sorozat. CSALÓDÁS mindez a játékosoknak, a szervezőknek, a nézőknek....
Kép-szöveg: Tóth István