Donát a gáton Szlovéniában
Sport

Donát a gáton Szlovéniában

Péntek délelőtt találkozott Budapesten a Kisstadion melletti parkolóban a 16 év alatti magyar atlétikai válogatott Lengyák György szövetségi kapitány irányítása mellett, hogy Szlovéniában egy öt nemzet sportolóit felvonultató, U 16-os nemzetközi atlétikai versenyre induljanak. A válogatott tagja Jerémiás Donát, a Szilády Áron Református Gimnázium 8. osztályos tanulója, aki az idei versenyeredményei alapján, a 300 méteres gátfutásban képviseli majd Szlovéniában a magyar színeket.

Szeptember 27-én, a maribori Poljane stadionban megrendezésre  kerülő atlétikai verseny egy napos és kétbusznyi magyar atléta képviseli hazánkat. Jerémiás Donát elmondta, hogy idén tavasz óta az Ikarus BSE atlétájaként Tomhauser István edző keze alatt készült és kiválóak az idénybeli eredményei. Magyar bajnoki címek egyéniben, csapatban, dobogós helyezések a 2014-es év jellemzői.

doni2

„Több versenyszámban is kipróbáltam magam az idén, de a fő számom a 300 méteres gátfutás, amelyben Mariborban is rajthoz állok szeptember 27-én szombaton. Nagyon örülök, hogy beválogattak és bár a kategória fiatalabb korosztályába tartozom, de mindent elkövetek, hogy jót versenyezzek. Nincs a helyezést illetően elvárás az edzőm részéről. Azt kérte, hogy élvezzem a versenyzést, próbáljak felszabadultan futni. Persze mindent elkövetek, hogy jót fussak, de nem szeretnék görcsösen az eredményt előtérbe helyezve versenyezni.” – mondta búcsúzóul, a buszra felszállás előtt Donát.                                                      
 
Kép-szöveg: Kovács Iván