Kézirangadó a Kiskőrös ellen
Sport

Kézirangadó a Kiskőrös ellen

Egyetlen góllal kapott többet a Kiskőrös, mint a Kiskunhalasi UKSC, a szerzett találatok száma viszont egyforma. Ebből a két statisztikai adatból is látszik, hogy miért is lesz rangadó a csapatok szombati kiskunhalasi mérkőzése.

 
Évtizedek óta rangadónak számít a Kiskunhalas és a Kiskőrös találkozója kézilabdában. A sorsolás úgy hozta, hogy a két ősi rivális már a harmadik fordulóban összecsap. Szombaton 18 órától, a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokában minden bizonnyal élvezetes és izgalmas mérkőzés vár majd a nézőkre (16 órától a juniorok meccselnek).
uksctabella
A statisztika azt mutatja, hogy szinte teljesen egyforma a két csapat. Az első két fordulóban egyaránt 52 góllal terhelték az ellenfelek hálóját, a kőrösiek viszont eggyel több gólt kaptak, minta halasiak. Mindkét egyletnek győzelme és veresége is van, ebből is kitűnik, hogy nem lesz könnyű dolga Paic Róbert együttesének.
 
Az előző szezonban Kiskőrösön 30-28-ra a hazaiak nyertek, a tavaszi visszavágón 30-25-re az UKSC győzött. Utóbbi találkozó legjobb góllövője, az akkori halasi színekben kézilabdázó Benkő Péter volt, míg a kőrösiek közül Vass Péter volt a legeredményesebb hat találattal.
Kép-szöveg: Jáger Levente
Tabella: Bereczki Zsolt