Tenisz-dráma Budakalászon
Sport

Tenisz-dráma Budakalászon

Hiába nyerte meg mind a tíz bajnoki mérkőzését a Halasi Tenisz Club, egyetlen ponton múlt a feljutása a másodosztályba. A sikerhez szükséges mérkőzés ráadásul idegenben, Budakalászon volt, ahol drámai meccs kerekedett ki. A halasiak nem adták olcsón a győzelmet a hazaiaknak, akik mindent és mindenkit bevetetettek.

 
Változott a szabályozás, így annak ellenére nem jutott fel automatikusan a Halasi Tenisz Club a másodosztályba, hogy megnyerte valamennyi csapatbajnoki mérkőzését. Az új ukáz szerint a magasabb osztályért, egyetlen találkozó megnyerése szükséges, a halasiak számára ez a Budakalász otthonában volt.
 
Nem érezte magát idegenben a HTC, ugyanis népes szurkolótábor kísérte el a mieinket a mindenről döntő összecsapásra. Mint megtudtuk: maratni hosszúságúra nyúlt a találkozó, több mint hét órán át voltak pályán a csapatok.
 
Franczia Imre klubelnök szerint az ellenfél magasabb osztályokat is megjárt játékosai ellen remekeltek a halasiak. Taskovics Gellért megtette azt, hogy legyőzte egyes pályás játékosként delegált ellenfelét. Az egyesek után, hat órányi játék után 3:3 volt az állás, a dráma még ezután következett. A HTC egy, míg a hazaiak két meccset nyertek, így összesítésben 5:4-re hozták a találkozót, ezzel övék lett a feljutás is.
 
– A csapat minden tagja dicséretet érdemel, hiszen újoncként egymás után érte el a bravúrokat, a fiatalok tehetsége pedig garancia arra, hogy az országos csapatbajnokság második osztálya nincs is olyan messze, legfeljebb egy év távolságra – értékelt a klubelnök.
Jáger Levente