Jó foci a Szilády-Joma Kupán
Sport

Jó foci a Szilády-Joma Kupán

A városi sportpályán nyárias időjárási körülmények között rendezték meg 23(!) csapat részvételével a VIII. Szilády-Joma Kupát. A négy pályán lebonyolított mérkőzéseken potyogtak a gólok, remek cseleket láthatott a szépszámú közönség. Az eredményhirdetésen pedig kiderült, hogy a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium lett a legeredményesebb iskola.

 
A Szilády műfüves arénájából a városi sportpályára költözött ki a Szilády-Joma Kupa, de mint Vincze Attila, a megméretés főszervezője elmondta: a 23 résztvevő csapat már nem engedte a hagyományos lebonyolítást.
lánygyőző
Remek meccsek, szép gólok, nagy küzdelem jellemezte a kupát, amelyet a lányok mezőnye színesített. Itt a házigazda Szilády-gimnázium szerezte meg az aranyérmet, de elnézve a csapatokat, a jövőben hallunk még a játékosokról.
felsőnyerő
A 2002-es korosztályban nagy csata volt a Szilády és a Felsőváros között. Végül utóbbi, egy emlékezetes meccsen megleckéztette a sziládysokat, így övék lett a kupa és az aranyérem. A felsős csapatban egyébként az RFC igazolt játékosai szerepeltek, így a némi része van a Sziládynak is a sikerben.
sziladynyer
A 2000-es korosztályban sem volt kisebb a küzdelem, ott a Felső legyőzte ugyan a Sziládyt, ám összesítésben a házigazdáké lett az első hely.
tekóbajnokok
Az 1998-as és 1996-os korosztályban igazi rangadókat játszottak. Itt szerepelt a Rákóczi, a Bibó, a Szilády és a Vári is. Körbeverések voltak, az ősi riválisok pedig fordulatokban, drámai pillanatokban gazdag meccseket játszottak. A Molnár Csaba edzette Bibó még sok borsot törhet majd az ellenfelek orra alá. Mindkét korosztályban egyébként a Tekó szerezte meg az aranyérmet. A végén ugyancsak a II. Rákóczi vehette át Vincze Attilától a legeredményesebb iskolának járó 50 ezer forintos Joma utalványt. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)
Kép-szöveg: Jáger Levente