Paprikás volt a meccs
Sport

Paprikás volt a meccs

Nagyon fogadkozott és készült a Kiskunhalasi UKSC, hogy elkapja a tartalékos Kalocsát az NB II-es férfi kézilabda-bajnokságban. Nos az első félidő egy harmadát emberhátrányban töltötte a halasi csapat, sok helyzet kimaradt, míg a dinamikus, gyors kézilabdát játszó kalocsaiak jelentős előnybe kerültek. A szünet után már kiegyenlítettebb volt a játék, de nem sikerült a hazaiaknak a pontszerzés.

 
Mindkét oldalon kimaradt egy-egy támadás a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokában lejátszott meccs első perceiben. A hangulatra nem lehetett panasz, a két szurkolótábor jókora hangzavart csinált. A kalocsaiak kezdtek jobban , az ötödik percben két büntetővel és egy akciógóllal 3-1-re vezettek. A halasiaknál Pecséri Máté igyekezett lépést tartani a vendégekkel. Az UKSC védekezését túl keménynek ítélte meg a játékvezetői páros és ez kiállításokban is megmutatkozott.Többször viszont a másik oldalon nem működött ez a büntetés a hazai kispad szerint. A halasiak loholtak az eredmény után, de a félidő hajrájában nagyon ellépett az ellenfél, a félidőben 17-10 volt az állás.
ukscbekal
A szünetben arról folyt az eszmecsere, hogy mennyire volt elfogult a játékvezetés. A második félidő elején begyorsult az UKSC, Paic Róbert is fontos gólokat lőtt, a kapuban pedig Gillich Szilárd remekelt. A nagyon hajtó hazaiak nem adták fel és csökkentették a különbséget. Az utolsó tíz percre két gólra olvadt a kalocsai előny. Amikor még ettől is szorosabb lehetett volna az eredmény, belehibáztak a halasiak a támadásba. Két piros lapot is kiosztott a játékvezető a paprikás hangulatú meccsen.
ukscutolso
A hajrá viszont megint a vendégeké volt, akik így magabiztosan nyertek. Kiskunhalasi UKSC - Kalocsa 22-27 (10-17). Az értékelésében Paic Róbert halasi játékosedző szerint megint előrelépett a csapata, nagyot küzdött a mérkőzésen. A szakember szerint a játékvezetők nem minden esetben mértek egyenlő mércével.
Kép-szöveg: Jáger Levente