Hatásos volt az RFC
Sport

Hatásos volt az RFC

Különösebb gond nélkül hozta a kötelező három pontot a Kiskunhalasi Szilády RFC az U17-es megyei labdarúgó-bajnokság utolsó őszi fordulójában. Bár az első félidőben egyszer rájuk ijesztett a Harta, a halasiak sokkal hatásosabb és eredményesebb focit mutattak be, így a tabella élén zártánk az idényt.

 
Kissé csípős szél fogadta a szombaton délelőtt pályára lépő csapatokat. A B játéktér talaja még mindig nagyin mély és egyenetlen volt, ez néha meg is zavarta a srácokat. A 8. percben lehetett először örülni a halasiaknak, ekkor Burszki Zoárd szerzett szép gólt úgy, hogy előtte egyet nem adott meg a játékvezető les miatt. Talán túlságosan is megkönnyebbült a hazai csapat, mert a 22. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet értékesítettek is. A zavar nem tartott sokáig, mert Burszki Zoárd egy, míg Tóth Ákos öt perccel később szerzett gólt, így ki is alakult a 4-1-es félidei eredmény.
rfchartabe
Azt gondolhattuk, hogy a csere nélkül érkező hartaiak elfáradnak majd. Nem így történt, több szabadrúgásból is veszélyeztettek, egy alkalommal pedig Tóth Ákos mentett a gólvonalról. Szerencsére Buszki Zoárd értékesített egy büntetőt, majd a meccs legszebb akciójából a csereként beállt Babud Ákos gólja jelentette a végeredményt. Kiskunhalasi Szilády RFC - Harta 6-1 (4-1). Pozsár Mátyás csapata ezzel a bajnoki tabella első helyén zárta a szezont nyolc győzelemmel és két döntetlennel.
Kép-szöveg: Jáger Levente