Hazai ezüst a Vári Kupán
Sport

Hazai ezüst a Vári Kupán

Remek mérkőzésen dőlt el a Vári Kupa sorsa. A fináléban a házigazda a kiváló játékosokból álló Szabadka ellen játszott és került két gólos hátrányba. A Vári felállt, a győzelem a büntetőpárbajban dőlt el a vajdaságiak javára. A harmadik helyen a Bibó István Gimnázium végzett.

 
Népes közönség előtt zajlottak a 29. Vári Kupa helyosztói. Az 5-6. helyért a Tekó meccselt a Kiskunmajsával és a Rákóczi két góllal magabiztos győzelmet aratott. A bronzmeccsen a tavalyi bajnok Bibó és a Kiskőrös találkozott egymással.
varidelbe1
A harmadik helyezés sorsáról egyetlen jól eltalált szabadrúgás döntött a halasiak javára, a remek gól Szőke Bence nevéhez fűződik. A kiskőrösiek ezzel „hajszállal” maradtak le a dobogóról.
 bibó
A döntőben a torna legszebb fociját mutató Szabadka találkozott a házigazdákkal. A remek futsa játékosokkal felálló vajdaságiak két gólos előnyt harcoltak ki, úgy tűnt, ez elég lehet az aranyéremhez.
varicsapat
Azonban a nagy szívvel játszó hazaiak két kiváló szabadrúgással egalizáltak és kiharcolták a büntetőpárbajt. Ebben a Vári egyet hibázott, a Szabadka nem, így a kupa idén külföldre került, tegyük hozzá teljesen megérdemelten.
 szabadka
Legjobb kapusnak Frittmann Patrikot (Tekó) választottak, a gólkirály Lőrincz Attila (Vári) volt, míg a legjobb halasi játékosnak járó díjat Szőke Bence (Bibó) érdemelte ki. (További részletek a kedd esti Sportmagazinban.)
Kép-szöveg: Jáger Levente