Puttonyba tett két pont
Sport

Puttonyba tett két pont

Élvezetes, izgalmas mérkőzésen győzte le a Kiskunhalasi UKSC a Hőgyész csapatát az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság idei utolsó fordulójában. Pedig az első félidő 20. percében, ötgólos vendégvezetésnél azt hihettük, itt a vég, a hőgyészi Mikulás elviszi a két pontot. Nem így volt, a tartalékos, ezer sebből vérző halasiak megmutatták, hogy miként tudnak harcolni és látványos gólokat lőni.

 
Kiváló hangulat a sportcsarnokban, a délutáni Mikulás napi versenyek és ajándékok kellőképpen megalapozták az esti mérkőzést. Mindkét szurkolótábor hangos volt, először a halasi dob szólt nagyon, amikor a második percben Pecséri büntetőjével megvolt a meccs első gólja. Nem sokkal később a Hőgyész is beköszönt, sőt a nyolcadik perctől átvették a játék irányítását. Ekkor több játékvezetői ítéletet is számon kértek a hazaiak. 
ukschogynep
A halasiak nem játszottak jól, sokat hibáztak, ennek nyomán a huszadik percben 10-5-re vezettek a vendégek. Ezután viszont szárnyakat kapott az UKSC, a drukkerek nem kis örömére négy perc alatt eltűnt a különbség. Tan Ádám duplája nyomán 11-11 volt az állás, majd a Kiskunhalas vette át a vezetést. A lefújás pillanatában 13-13 állt az eredményjelzőn.
ukscido
A szünet után fokozódtak az izgalmak. Az UKSC kezdett jobban, akaratosan, motiváltan és helyenként látványos gólokat lőve kézilabdáztak. A 40. percben 18-18 volt az állás, de ettől kezdve úgy tűnt, mitha fáradni kezdett volna a Hőgyész. Pedig egymást érték a kiállítások, az UKSC védekezése nagyot javult, a támadójáték hatékony volt. Az 54. percben 25-20 volt az állás, olybá tűnt, eldőlt minden. Még volt egy nagy hőgyészi hajrá, néhány kiállítás, reklamálás, de a mindent eldöntő gólt büntetőből Nagy Bence szerezte. Egy gólt még szereztek a vendégek, de a meccset teljesen megérdemelten nyerte az UKSC. Kiskunhalasi UKSC - Hőgyész 27-25.
A Halas Televízióban vasárnap 14 és 21 órakor meg lehet tekinteni a meccset, a világért se hagyják ki!
Kép-szöveg: Jáger Levente