Sportkalendárium: 2014. január
Sport

Sportkalendárium: 2014. január

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, természetesen januárral kezdünk. 

 
Évtizedek óta velük kezdődik az új esztendő. Szécsényi Mihály és felesége Marika, szorgosan szervezik azt a sakk villámversenyt, amelyet mindig január elsején rendeznek. Idén sem volt ez másképpen, jó hangulatban köszöntötték 2014-et a sakkozók.
sakkbe2Elkezdték a focistáink is, mégpedig kőkemény edzésekkel készültek a tavaszi szezonra. Farkasordító hidegben rótták a köröket a városi sportpályán, Tápai Tibor edző nem kímélte a srácokat, akik hétvégenként a városi kispályás bajnokságban is szerepeltek, kivéve akkor, ha minden energiájukat felemésztették a tréningek.
kfc
Ismét rangos tornaversenynek adott otthont a Fazekas Mihály Általános Iskola. Az edzőteremben a diákolimpia fordulóját rendezték, mégpedig kirobbanó halasi sikerekkel. Három kategóriában is a halasiak voltak a továbbjutók, a Bibó István Gimnázium történelmet írva, merthogy az intézménynek még sohasem volt korábban ilyen eredményes tornászcsapata.
 torna
A hatalmas havazás okán csak egyetlen hétvégére maradt kupa nélkül a Szilády RFC a Buborékban. A Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület jóvoltából, támogatóknak köszönhetően az utápótlás rangos tornákon mérette meg magát. Még arra is volt lehetőség, hogy a srácok az operatőr munkájával is megismerkedjenek közelebbről.
rfc
Készült a szezonra a Kiskunhalasi UKSC is, sajnos a női kézilabdásaink kapcsán nem tudtunk pozitív dolgokat írni. A Kiskunhalas NKSE elnökének, Kovács Attilának a januári segélykiáltása már előrevetítette a csapat szomorú sorsát. (Holnap februárral folytatjuk.)
Jáger Levente visszatekintője