Sportkalendárium: 2014. február
Sport

Sportkalendárium: 2014. február

Milyen is volt a sportéletünk 2014-ben? Kik voltak a kimagasló egyéniségei az egyesületeknek? Gólok, emlékezetes pillanatok, feledhetetlen események, örömök, bánatok, érmek, kupák, sikerek, kudarcok. A Halasmédia fellapozza a 2014-es sportkalendáriumot, ezúttal február következik.

 
Éppen négy évtizeddel ezelőtt indult útjára a labda a Rákóczi Kupán, a hagyományosan február első hétvégéjén rendezett nemzetközi középiskolás focitornával kezdjük visszatekintésünket. Ráadásul a 41. alkalmon több visszatérés is volt: Dózsa Zsolt a kispadra, a kupa és az aranyérem pedig a házigazdához tért vissza. A Rákóczi Hadnagya elsősége viszont Kiskunmajsára került.
rako
Felújítás zajlott a városi sportpályán. Hosszú évek böjtje után vadonatúj ablakokat és ajtókat kapott a főépület, így talán takarékosabb lesz majd a fűtés, amelyet szintén korszerűsítettek. 
sportp
Közben azért a focisták is letesztelhették a megújult épületet és a pályát. A Kiskunhalasi FC edzőmeccseket játszott, ezzel néhány megrögzött focidrukkert is a lelátóra csaltak. A kép csalóka: nem a Vasas, csupán az angyalföldiek mezébe öltözött Harkakötöny látogatott Kiskunhalasra.
kfcf
Véget ért a kispályás bajnokság, ismét a Jóbarátok Bócsa volt az első. Ezt követően szezont nyitottak a labdarúgó játékvezetőinki, mégpedig fehér asztal mellett. Itt köszöntötték a jubiláló sípmestereket, köztük a legendás Dobra Lajos bácsit is (képünkön).
dobra
A sakkozóknál ilyenkor rendezik a Halász Géza emlékversenyt. Ezúttal is megtelt a Szilády Áron Református Gimnázium díszterme, nemtől és korosztálytól függetlenül mindenki győzni akart.
halasz
A Szilády RFC hétről hétre remek kupákat rendezett, e mellett még a támogatói estjükre is volt energiájuk. Micsoda buli volt...A Kiskunhalas NKSE számára már nem volt ilyen örömteli a február, a csapat ki sem állt és el sem utazott a Szent István SE elleni mérkőzésre. Gép Ancsáék ismét megrendezték a Focizni jó! elnevezésű programjukat, ezzel kezdve a Sport az Esélyért Egyesület fennállásának tizedik évfordulóját köszöntő rendezvénysorozatot.
Jáger Levente visszatekintője