(►)42. Rákóczi Kupa: első nap
Sport

(►)42. Rákóczi Kupa: első nap

Gól nélküli döntetlennel rajtolt a 42. Rákóczi Kupa, a házigazda Tekó nem bírt a gyöngyösiekkel egy kiélezett, helyzetekkel tarkított mérkőzésen. A meccset megelőző megnyitón mind a tíz résztvevő felsorakozott, a focistákat és a közönséget, vendégeket a rendező iskola nevében Téglás László igazgató köszöntötte. A rangos tornát László Csaba, az MTK játékosmegfigyelő rendszerének igazgatója nyitotta meg.

 
Telt ház, remek hangulat fogadta a 42. Rákóczi Kupa tíz résztvevő csapatát az ünnepélyes megnyitón. Ahogy azt már megszokhattuk, az ország legrangosabb középiskolás labdarúgótornáját élénk érdeklődés kíséri az első pillanattól kezdve.
A csapatokat a házigazda iskola igazgatója, Téglás László köszöntötte. Ő úgy fogalmazott, hogy sportszerű küzdelmet, remek meccseket vár. A Halasmédia érdeklődésére azt mondta, hogy ilyenkor inkább már szurkoló, mintsem intézményvezető. Reményét fejezte ki, hogy a Tekó ismét az élen végez majd.
rakoczibe1
A kupát László Csaba, az MTK játékosmegfigyelési rendszerének igazgatója nyitotta meg. A kiváló szakember, egykori Ferencváros vezetőedző, válogatott edző úgy fogalmazott, óriási dolog az, hogy a Rákóczi Kupát már 41 éve folyamatosan rendezik, nem volt szünet. Örömét fejezte ki, hogy itt lehet Kiskunhalason, amelyet barátságos, vendégszerető városként jellemzett.
rakoczibe2
Hagyomány, hogy az első meccset a Tekó játssza, ezúttal a Gyöngyös volt az ellenfél. Az elején jól is játszottak a gyöngyösiek, helyzetük is volt, de aztán magára talált a házigazda. helyzetek egész sorát dolgozták és hagyták ki a tekósok. Volt egy kapufájuk is, de gól nem esett a meccsen. Dózsa Zsolt edző szerint a közönség előtt idegesen játszottak, még szoknia kell játékosainak a forró hangulatot és a telt házas nézőteret. A torna mobilapplikációja innen letölthető.
rakoczibe3
Lejátszották a kupa első rangadóját is. Az évtizedek óta tartó párharc újabb állomása következett el a Tekó - Szilády csaták történetében. A hazaiak nagyon nyomtak, több alkalommal Borka Barnabás kapus védett bravúrral, így menekült meg a Szilády a góltól. Voltak lehetőségei a Sziládynak is, ekkor Frittmann Patrik tisztázott. A második félidőben Amariutei Sorin beadását Tasnádi Dávid a saját kapujába rúgta. Először „robbant” nagyon a lelátó és úgy tűnt, hogy a Tekó begyűjti a három pontot. Az utolsó percben azonban Vincze Attila edző kapusát mezőnyjátékosra cserélte. Sorin ziccerbe került, de a vészkapus védett. Ha bemegy, nyer a Tekó. Az ellentámadásból, másodpercekkel a lefújás előtt Burszki Zoárd egyenlített. Nagy meccs volt, nagy pillanatokkal...
 
A pénteki mérkőzések:
 
Tekó - Gyöngyös 0-0
Sárospatak - Magyarkanizsa 1-6
Bibó - Orosháza 1-2
Vári - Sepsiszentgyörgy 1-3
II. Rákóczi - Szilády 1-1
Sárospatak - Kecskemét 11-0
Gyöngyös - Bibó 2-2
Magyarkanizsa - Vári 5-2
 
Jáger Levente
Video: Vercz András