Döntőért játszhat a Tekó
Sport

Döntőért játszhat a Tekó

A Sárospatak - Szilády mérkőzés méltó zárása volt a 42. Rákóczi Kupa második napjának. A meccset a patakiak nyerték drámai csatában, így vasárnap reggel ők jászanak a döntőbe jutásért. Ugyancsak ott van a legjobb négy között a Tekó is, amely utolsó csoportmeccsén tönkreverte az Orosházát. Nagy közönségsikere volt a SPORT TV - Tekó All Star gálameccsnek is, ahol hat gól esett. Jól indul majd a vasárnap, a Tekó - Sárospatak találkozón már nagyon komoly a tét.

 
Soha rosszabb napkezdést. Gól gazdag és élvezetes mérkőzésen mentett pontot a Szilády az Orosháza ellen. Vincze Attila tanítványai három gólos hátrányból álltak fel és egyenlítettek, tovább gyarapítva ezzel az A-csoportban a döntetlenek számát.
szurkol
Következett egy újabb rangadó, a Bibó és a Tekó között. Külön érdekessége volt a meccsnek, hogy az a Molnár Csaba ült a Bibó kispadján, aki korábban sikeresen szerepelt a tekósokkal. A meccs feszült volt, rengeteg szabálytalanság tarkította. Úgy tűnt, hogy legalább egy kiállítás elmaradt, de mindkét kispad több alkalommal kérte számon a bírókat egy-egy ítélet kapcsán.
tekobibo
A Tekó törte meg a halasi iskolák szériáját, ugyanis Andróczki Máté góljával megnyerték a rangadót. A Bibó jól küzdött, minden elismerést megérdemel. A Tekó ezzel továbbra is versenyben van a továbbjutásért. A Vári már egészen biztosan kiesett, míg a Szilády már a harmadik döntetlenjét érte el. Kora délután Szilády - Bibó rangadó lesz.
 
A Rákóczi a továbbjutásért játszott az orosházaiak ellen. Meghűlt a vér a hazaiak ereiben akkor, amikor megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Még mielőtt apátiába estek volna a tekós drukkerek, megjött az egyenlítés. Aztán ahogy fogalmazni szokás sportnyelven, a Tekónak minden, az Orosházának semmi sem jött be. A békésiek beleszaladtak a késbe, a hazaiak pedig eredményes, gól gazdag meccset játszottak. Nem csoda, hogy a végén óriási volt az ünneplés...A Tekó vasárnap reggel fél kilenctől játszik a döntőbe jutásért.
 
A két gimnázium örökrangadója nagy csatát hozott. A Szilády esetleges győzelmével nagy lépést tehetett volna ahhoz, hogy pályára lépjen a keresztbejátszáson. Erre volt lehetősége is, igaz a meccs egyetlen kapufáját a Bibó szerezte. Nem esett gól a mérkőzésen, a Bibó két vereséggel és két döntetlennel búcsúzott. A Szilády veretlenül, négy döntetlennel zárta a csoportmeccseket.
 
A Vári - Kecskemét mérkőzés legnagyobb tétje az volt, hogy a két nyeretlen csapat közül melyik szerzi meg első győzemét. A halasi középiskola lőtt egy gólt az első félidőben, a folytatásban is volt helyzete, de a kecskemétiek is veszélyeztettek. A három pont sorsáról az egyetlen gól döntött. A Vári egy győzelemmel és három vereséggel zárta a kupát.
 
Remek mérkőzést játszott egymással a SPORT TV válogatottja és az elmúlt évtizedek legjobb tekós játékosait felvonultató all star csapat. A zsúfolásig megtelt lelátók előtt Velez Attila szerzett vezetést a Tekónak, majd az ex-újpesi Lázár Bence egyenlített.
tekoall
A szünet után Gyulai Miklós a televíziósokat juttatta előnyhöz, de egy mintaszerű akció végén Horváth Árpád egyenlített. Velez Attila a meccs legszebb gólját szerezte, majd Lázár Bence egyenlített. A szép focit hozó találkozón igazságos döntetlen született és ami a legfontosabb volt, a nézők nagyon jól szórakoztak.
Az elődöntőbe jutásért lejátszott mérkőzésen a Sepsiszentgyörgy találkozott a Gyöngyössel. A hajráig úgy tűnt, hogy hetesek döntenek a továbbjutásért, amikor két perccel a lefújás előtt a gyöngyösiek belőtték a győztes gólt. Vasárnap a Magyarkanizsával játszanak az elődöntőben.
A nap zárásaként a negyedik meccsét játszó Szilády szerzett vezetést rögtön a kezdés után a Sárospatak ellen. A patakiak gyorsan eszméltek, egy szép góllal egyenlítettek. Mindkét csapat támadó felfogásban játszott, így izgalmas volt a találkozó. A patakiak megszerezték a vezetést is, de a gimnazisták nem adták fel. Vincze Attila újfent bevetette a vészkapusát, Tasnádi Dávidot. aki remek védéseket mutatott be, de az egyenlítéshez nem tudta hozzásegíteni a csapatát. Vasárnap reggel fél kilenctől a házigazda meccsel a Sárospatakkal, hajrá Tekó!
 
 
A második nap programja:
 
Szilády - Orosháza 5-5
Kecskemét - Sepsiszentgyörgy 1-3
Bibó -Rákóczi 0-1
Vári - Sárospatak 0-1
Gyöngyös - Szilády 1-1
Magyarkanzsa - Kecskemét 5-0
Orosháza - Rákóczi 1-8
Sepsiszentgyörgy - Sárospatak 0-3
Szilády - Bibó 0-0
Kecskemét - Vári 0-1
Orosháza - Gyöngyös 0-4
Sepsiszentgyörgy - Magyarkanizsa 0-5
Gálamérkőzés: SPORT TV - Rákóczi All Star 3-3
Gyöngyös - Sepsiszentgyörgy 2-1
Sárospatak - Szilády 2-1
 
Jáger Levente