Kanizsai kupagyőzelem
Sport

Kanizsai kupagyőzelem

Az utóbbi évek legdrámaibb döntőjét játszotta a Tekó és Magyarkanizsa a Rákóczi Kupán. Több mint 25 percen át úgy volt, hogy a hazaiak ismét megnyerik a tornát, de a kanizsaiak előbb egyenlítettek, majd a hosszabbításban megszerezték a mindent eldöntő harmadik gólt is. A Magyarkanizsaé lett a Rákóczi kupa.

 
Nagy lendülettel kezdett a Tekó a vasárnap reggeli elődöntőn. A gyors focit játszó Sárospatak ellen helyzetek egész sorát dolgozta ki a házigazda. Kapufát is lőttek, majd Kerekes Márk révén megszerezte a vezetést a Rákóczi. Továbbra is támadott a hazai csapat, amely rendkívül motiváltan játszott. Andróczki Máté találata már sejtette a végeredményt, majd Kerekes Márk újabb gólja végképp egyértelművé tette a hazai sikert. A Tekó ismét döntőt játszhat majd. A lelátón óriási szurkolás, majd ünneplés volt.
dzsa
A második elődöntőn a Magyarkanizsa semmit sem bízott a véletlenre, már az első félidőben négy góllal terhelték a gyöngyösi kaput. A szünet után is voltak helyzetei a kanizsaiaknak, de megszerezte a Gyöngyös a becsületgólját. A vége előtt nem sokkal alakult ki a 6-1-es végeredmény. A Magyarkanizsa a Tekóval találkozik a döntőben, míg a harmadik helyért Gyöngyös és Sárospatak meccsel majd.
kanizsa
Elkezdődtek a helyosztók. Elsőként a Rákóczi Hadnagya Kupa bronzmeccsét játszotta a Felsőváros és a Kertváros. A felsősök már az első félidőben is tudatosították ellenfelükben, hogy nyerni szeretnének. Ezt gólokkal bizonyították, a kertvárosiaknak csak a szépítésre futotta. A Rákóczi Hadnagya Kupa bronzérmese a Felsővárosi Általános Iskola lett.
hadnagyjoi
A Rákóczi Kupa bronzmérkőzését a Gyöngyös nyerte. Ahogy azt az egész tornán megszokhattuk, a patakiak gyors, rövidpasszos játékot mutattak, a gyöngyösiek viszont megtalálták ennek ellenszerét.  Igaz, a patakiak rengeteg helyzetet kihagytak. Közben szinte teljesen megtelt a lelátó, mindenki a Tekó - Magyarkanizsa döntőt várja.
bronz
Telt ház és óriási hangorkán fogadta a döntő két csapatát. Rendhagyó kezdőrúgás volt, Vida Máté korosztályos válogatott labdarúgó passzolt annak a Hugyecz Jánosnak, aki a Tekó csapatkapitányaként egy héttel a  kupa előtt szenvedett súlyos sérülést.
kezdo 
A találkozó hatalmas iramban kezdődött, a kanizsaiak kezdeményeztek, a Tekó keményen védekezett. Voltak helyzetek is, a nézők nem unatkoztak. Aztán a 15. percben Andróczki Máté bombázott a léc alá, ezzel vezetett a házigazda. A gólöröm után véget is ért a félidő.
 
A szünet után is folytatódott a nagy csata, órási hangorkán söpört végig a termen, amikor Amariutei Sorin egyéni akció után megszerezte a második tekós gólt. A Kanizsa nem sokkal később egy szerencsés góllal szépített. Négy perc volt hátra. Kerekest kiállították, ezt pillanatokon belül kihasználta a vendégcsapat és egyenlített.
 
Következhetett a 2x5 perces hosszabbítás. A kanizsaiak tűntek frissebbeknek, folyamatos nyomás alatt tartották a halasiak kapuját. Ennek következménye volt a harmadik góljuk. A Tekó nem adta fel, Döbrentei Dávid kapufát lőtt, míg Andróczki Máté lövését nagy bravúrral védte a kanizsai kapus. Ezzel el is dőlt a kupa sorsa. 
 
Hivatalosan is véget ért a Rákóczi Kupa, miután a Rákóczi Hadnagya fináléját 11-2 arányban a Szilády nyerte. Érdekesség, hogy egy öngóllal a Kecel szerzett vezetést, de ezután már csak egy csapat volt a pályán és potyogtak a gólok. 
 
A vasárnapi eredmények:
 
Tekó - Sárospatak 3-0
Magyarkanizsa - Gyöngyös 6-1
Kertváros - Felsőváros 1-7
Sárospatak - Gyöngyös 0-4
Tekó - Magyarkanizsa 2-3 (2-2)
Kecel - Szilády 2-11
 
Jáger Levente