Halasi bokszolókra emlékeztek
Sport

Halasi bokszolókra emlékeztek

Legendás halasi ökölvívókra emlékeztek pénteken késő délután az alsóvárosi római katolikus temetőben. Csenki Ferenc edző, Halász László és Kincses György bokszoló síremlékénél egykori klubtársak, tisztelők és a jelenlegi egyesület tagjai rótták le kegyeletüket. A megemlékezésen részt vett Farkas Dániel alpolgármester is.

 
Éppen öt esztendővel ezelőtt hunyt el a legendás ökölvívóedző, Kiskunhalas díszpolgára Csenki Ferenc. Az évforduló kapcsán megemlékezést tartottak az alsóvárosi római katolikus temetőben pénteken késő délután. A Halasi Box Club szervezésében megtartott eseményen az egyesületi vezetők, tagok, tisztelők, egykori sporttársak mellett Farkas Dániel alpolgármester is lerótta kegyeletét.

Csenki Ferenc mellett az egyik legeredményesebb halasi ökölvívóról Kincses Györgyről is megemlékeztek. A fájdalmasan  fiatalon elhunyt kiváló sportoló ötszörös magyar bajnok volt, harmincszor szerepelt a magyar válogatottban és két alkalommal volt Európa-bajnokságon ötödik helyezett. A résztvevők útja Halász László sírjához vezetett, ahol Mester Sándor méltatta az egyébként atlétikában is megyei csúcsokat tartó sportoló pályafutását.

Jáger Levente

{phocagallery view=category|categoryid=1503|limitstart=0|limitcount=0}