Harcos Fiat győzelem
Sport

Harcos Fiat győzelem

A Bács-Kiskun Megyei Női Kézilabda Bajnokság vasárnapi fordulójában a KB Autoteam SE a Lajosmizse UKC csapatát fogadta. A tízszeres bajnok ősszel Mizsén legyőzte az akkor tartalékos együttest, de most egy erős, lendületes és szervezett csapattal érkeztek a vendégek. Az UKC kezdett jobban, volt, hogy 4 gólos előnnyel is vezetett és csak a félidő végére sikerült 2 gólra felzárkózni a Halasnak. Aztán a fordulás után, védekezésbeli átrendeződést követően, fokozatosan felőrölte fiatal ellenfelét a Fiat és magabiztosan győzött.

Egy jó hangulatú, fordulatos összecsapást láthattak a halasi szurkolók. Mindkét csapat érezte, hogy ez nem lesz könnyű menet, szinte forrt a levegő. Az agresszíven támadó, ötletes játékkal kezdő Mizse 3 találattal indított, amire nem volt hazai válasz. Az első játékrészt kihagyott hazai ziccerek és eredményes vendég letámadások, átlövések jellemezték. Lényeges változás a fordulás után jött a játékképben. A vendégek veszélyes átlövőjét sikerrel vették ki a játékból a halasiak és a támadásban jelentősen feljavult Virág Erika csapata. Az 55. percben pedig már 7 gólos előnyre tett szert az Autoteam. Innen már nem volt mizsei visszaút és biztosan győzött a KB Autoteam SE.

kb mizse 1

Virág Erika (edző, KB Autoteam SE): „Amikor a melegítésnél megláttam a játékosokat és a mozgásukat, már éreztem, hogy nehéz meccs lesz, amikor pedig a gyors és szervezett játékukat, eredményes átlövésekkel megindították, még az is megfordult a fejemben, hogy akár kikaphatunk. A térfélcsere után lefogtuk gólerős átlövőjüket és pontosabban játszottunk. Csak a 40. perc körül kezdtünk el biztosan vezetni, ám innentől az előnyünket fokozatosan növelni tudtuk. Minden tudásunkra szükség volt a sikerhez. Nagy Mariann és Agócs Erika a támadásokban sokat jelentett, de az egész csapat derekasan helytállt.”

kb mizs edzok

Nagy Ferenc (edző, Lajosmizse UKC): „Bevallom nyerni jöttünk. Talán, ha az első félidőben a többször négygólos előnyünket növeljük, lett volna elég tartalék a végére, de fokozatosan szétesett a fordulás után csapatom. Fizikálisan, mentálisan sem bírtuk el ellenfelünk védekezésváltását. A végén már kockáztatnom kellett, ami nem jött össze. Megérdemelten nyert a Halas. Mi az NB-II-be szeretnénk feljutni, ezért törtünk határozottan a bajnoki cím felé. Ez most már nem csak rajtunk múlik. ”

kb mizse 2

KB Autoteam SE - Lajosmizse UKC 28-22 (11-13)

Kiskunhalas, Horváth István Sportcsarnok 2015. március 22.

Mérkőzésvezetők: Hovány István, Ubornyák Zoltán


Gólszerzők:

KB Autoteam SE: Mészáros Anita Rózsa 2, Csordás Renáta 1, Nagy Marianna 9/1, László Krisztina 1, Makai Katalin 4, Csősz Szilvia 6/3, Agócs Erika 5.

Lajosmizse UKC: Dudás Kata 6/3, Pető Tünde 3/1, Halasi Szabina 3, Kovács Nikolett 2, Heinrich Fruzsina 1, Bede Bernadett 4, Kerezsi Nikolett 3.

kb mizse 3

A következő hazai mérkőzés, 2015. április 12-én 16.00 órai kezdettel a Horváth István Sportcsarnokban: KB Autoteam SE – Kecskeméti Főiskola

Kovács Iván