Bibós arany, tekós ezüst
Sport

Bibós arany, tekós ezüst

Hihetetlen teljesítményt nyújtva, végig csúcsformában versenyezve megnyerte a diákolimpia országos döntőjét a Bibó István Gimnázium tornacsapata. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium pedig a második helyen végzett.

 
 
A bibós srácok imponáló fölénnyel, tornában nagyon szokatlan különbséggel, 5,5 ponttal múlták felül a második helyezett gárdát. A Mátó Gergő, Lekrinszki Ádám, Balog Márk, Mészáros Gergő, Tóth Ákos, Szepesvári Bálint összetételű csapat már a két héttel ezelőtti országos elődöntőn is bizonyította felkészültségét, de csak kevesen remélték az egyedülálló sikert. Külön rekord, hogy az egyéni összetettben az 54 benevezett tornász közül, az első hat helyezett közé négy Bibós is bekerült. Mészáros Gergő 2., Lekrinszki Ádám 3., Mátó Gergő 4., míg Tóth Ákos a 6.lett.
Külön érdekesség, hogy a Bibó-gimnáziumnak, fennállása óta, tavaly volt először tornász csapata, ők akkor a 6. helyen végeztek az országos döntőben, most azonban mindenkit felülmúltak a srácok.
Eredmények:
 1. Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas   147,500
 2. Kisújszállás, Móricz Református Koll.  142,000
 3. Nagykőrös, Arany Református Gimn.   141,750
 4. Debrecen, Vegyipari Szakközépiskola  141,300
 5. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium    141,250
 6. Esztergom, Szent Imre Gimnázium      138,300
 7. Esztergom, Temesvári Ferences Gimn. 137,650
 8. Budapest, Verebély László Szakiskola  137,625
 
Ezüstös Tekó
Az országos elődöntőbeli teljesítményüket alaposan felülmúlva, kategóriájukban a 2. helyen végeztek a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola tornászai vasárnap a fővárosban rendezett diákolimpia országos döntőjében. A tekósokat dicséri, hogy a két héttel ezelőtti országos elődöntőn elért 4. helyükről tudtak alaposan feljavulni és jócskán előrelépni a nagyon erős mezőnyben.
Őket csak a korosztályos válogatottakkal felálló fővárosiak tudták legyőzni. Minden elismerést megérdemel a László Dénes, Lintner Milán, Kovács Gábor, Süveges Csaba, Törjék Noel összetételű csapat. Az országos második helyezett csapatot Tóth Péter készítette fel a versenyre.
Tóth István
{facebookpopup}