Halasra figyel a lovasvilág
Sport

Halasra figyel a lovasvilág

Már most jelentős az érdeklődés az április 30-május 3. közötti országos díjugrató verseny és Grand Prix iránt. Kiskunhalas ismét kiemelt figyelmet kap, városmarketing szempontjából az sem mellékes, hogy a döntőt élő, egyenes adásban közvetíti majd a DigiSport. Megújul a melegítőpálya, megszépült a lelátó is.

 
 
 
- Országos minősítő verseny lesz, nemzetközi részvétellel. Komoly hagyományai vannak a halasi versenynek, ez már a 44. alkalom lesz. Bizton állíthatom, hogy máris óriási az érdeklődés és nagy várakozás előzi meg a lovastársadalom részéről az április 30-május 3. közötti versenyünket- fogalmazott hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján Juhász Tibor versenymenedzser. Elmondta, hogy előzetesen már több mint negyvenen jelezték, hogy itt lesznek Kiskunhalason.
A város vezetése is kiemelt figyelmet fordít a verseny iránt. Farkas Dániel alpolgármester szerint nem volt kérdés, hogy a szervezők mellé állnak. Egyértelmű, hogy fontos Kiskunhalas számára a lovassport és a május elsejei verseny különösen. Ez egy olyan városmarketing, amely rendkívül fontos a város számára. - Ez kiváló lehetőség arra, hogy minél többen megismerjék Kiskunhalas nevét - tette hozzá az alpolgármester.
Rózsahegyi Róbert versenyigazgató szerint magas színvonalú megméretésre lehet számítani, ahol igyekeznek majd olyan kísérőrendezvényeket is biztosítani, ami jó szórakozást jelenthet a kilátogató nézőknek. Lesz csikósbemutató és a helyi bandérium is különlegességgel készül. Kiosztásra vár egy hadnagyi előléptetés, ezért pedig a közönség előtt kell a jelölteknek megküzdeni.
Tuska Pál olimpikon azt mondja, az országos minősítés már eleve kiemelt figyelmet kap majd. Az pedig, hogy a négy állomásos Grand Prix sorozat első állomása Kiskunhalason lesz, különleges megtiszteltetés. A 150 centiméteres akadályokon tényleg a legjobb lovasok indulnak. Nagy érdeklődésre tarthat számot a kitartásos magasugratás, amelyet Kiskunhalas Város Nagydíjáért rendeznek május elsején. Közel 250 ló elhelyezéséről kell majd gondoskodniuk. Megtudtuk azt is, hogy több halasi lovas is rajthoz áll majd.
Bölecz Jenő, a versenybizottság tagja azt mondja, hogy a szponzorok felsorakoztak a rendezvény mögé. Közel száz támogató igyekszik megteremteni a szükséges anyagiakat, ezek közül a város segítsége a legjelentősebb. Kiderült az is, hogy L. Simon László és Puskás Imre államtitkárok mellett Budai Gyula miniszteri biztos is tiszteletét teszi a versenyen.
Hogy országosan is jelentősége van a halasi versenynek, arra bizonyíték a DigiSport élő, egyenes közvetítése a május harmadikai döntőről. Tóth István kollégánk, aki évek óta kommentátora a hazai lovaseseményeknek, elmondta: a televíziós csatorna a halasi lovassport mellé állt. Eredményes megbeszélések után született döntés az élő, egyenes közvetítésről. Tóth István szerint ez városmarketing szempontjából is nagy jelentőséggel bír.
Közben folyik a melegítőpálya teljes felújítása. Juhász Tibor versenymenedzser elmondta, hogy harminc centis réteget cseréltek ki. A remények szerint a tréningpálya is megfelel majd a magasabb elvárásoknak. E mellett még a Halasi Városgazda Zrt. és helyi vállalkozók is több felújítást hajtottak végre a pályán.
Jáger Levente
Fotók:Kovács Iván, Jáger Levente