Ági Nektár legyűrve...
Sport

Ági Nektár legyűrve...

Már csak a nagyon öregek emlékeznek arra, hogy mikor volt olyan, hogy négy, egymást követő meccsen győzzön a Kiskunhalasi FC. Kis Péter csapata nagyon elkapta a fonalat, a Tompa, a Kecel, a Kalocsa után az Ági Nektár Akasztó is három pontot bukott a halasiak ellen. Ráadásul a szombati mérkőzésen a vártnál többen voltak a lelátókon is.

 
Verőfényes napsütés és legalább kettőszáz néző fogadta a városi sportpálya zöld gyepére kilépő csapatokat. A találkozó egy perces néma főhajtással kezdődött a napokban elhunyt Kuhn Dieterre emlékezve. A KFC egy három mérkőzésen át tartó győzelmi szériával a háta mögött fogadta az Ági Nektár Akasztót.
 
Nem kezdett jól a halasi csapat, az első félidőről igazán egy akasztói helyzetet, és Tóth Robi 35 méterről kapura küldött és a kapufán csattanó lövését érdemes feljegyezni, meg Sorin ziccerét és a hideg zuhanyként, a 43. percben bekapott gólt.
 
A szünetben volt eligazítás a KFC öltözőjében, Kis Peti fel is rázta a mieinket. Ennek első jeleként szinte levegőhöz sem engedtük jutni a vendégeket, a másik pedig az 57. percben, Sorin erőszakos kapura törése és gólja volt. Ez megadta a folytatás alaphangját. A halasiak úgy játszottak, ahogy azt az elmúlt fordulókban megszokhattuk tőlük.
 
Három perccel később Gomez szélvészként húzott el a szélen, majd kapura tört és lövése a hálóban kötött ki. Máris megvolt a hőn áhított fordulat, Beke Patrik már a hazaiak második kapufáját lőtte. Kár, hogy Csikós Tamás piros lapot kapott, de mindezzel együtt is teljesen megérdemelt győzelmet aratott a KFC. Kiskunhalasi FC - Ági Nektár Akasztó 2-1. A négy meccses győzelmi sorozat után a jövő hét végén újabb rangadó, a Soltvadkert elleni megyei derbi következik.
Jáger Levente
{facebookpopup}