Fiatalság, Kölyökliga!
Sport

Fiatalság, Kölyökliga!

Jó volt látni a Kölyökliga mezőnyét a városi sportpályán. Az országos sorozat halasi állomásán a Szilády RFC két korosztályos csapata volt érdekelt, ellenfelek között volt a Bp. Honvéd, az Ikarusz, a Vác is. A halasiak tizenkét meccsen 22 pontot gyűjtöttek.

 
Farkas Dániel alpolgármester köszöntötte a zöld gyepen felsorakozott csapatokat és a szülőket. A városvezető emlékeztetett mindenkit arra, hogy éppen a napokban volt harminc esztendeje annak, hogy a magyar válogatott 3-0-arányban nyert Bécsben és ezzel kijutott a világbajnokságra. Farkas Dániel szerint a mostani gyerekek elszántságát látva, van reménye a magyar focinak.
A rangos sorozaton a Kiskunhalasi Szilády RFC két korosztállyal képviseltette magát ezen a napon. A 2004-es fiatalok a Bp. Honvéddel kezdtek és egy fordulatos meccsen kaptak ki, minimális különbséggel. Az Ikarusz is nyerni tudott a halasiak ellen, de aztán a következő négy meccsen már csak egyszer botlott Vincze Attila csapata. Kilenc pontot gyűjtöttek, ami éppen ötven százalékos teljesítmény.
A 2005-ös korosztály fordítani tudott a Honvéd ellen, de következett az utolsó előtti pillanat, amikor egy hibát kihasználtak fővárosiak, így egyenlő lett az állás. A folytatás viszont remekre sikeredett. Gáspár Imre csapata végül négy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, tizenhárom pontot szerzett. A jó hangulatú és színvonalas mérkőzéssorozatról összefoglaló lesz a kedd esti Sportmagazinban. Addig is néhány emlékezetes pillanatfelvétel, kedvcsináló gyanánt.
Jáger Levente