Hozd el a nagyit is, avagy Kihívás Napja Kiskunhalason!
Sport

Hozd el a nagyit is, avagy Kihívás Napja Kiskunhalason!

Városunk több év kihagyás után, újra csatlakozik egy nemzetközi kezdeményezéshez, a Kihívás Napjához, ami idén május 20-án kerül megrendezésre.

Nulla órától este 21 óráig sportolnak a különböző településeken és mérik a 15 perces sporttevékenységeket. Az esemény célja, hogy kedvet teremtsen a testmozgáshoz és az egészséges életmódhoz. A versenyt 1991-ben rendezték meg először Magyarországon, eddig több mint 1500 település vett részt a megmérettetésen. Tavaly a versenyhez csatlakozó városok, falvak közel 3 millió negyedórás testmozgást végeztek. Kiskunhalason nulla órától este 9 óráig különböző programokra, vetélkedőkre, versenyekre és sok-sok közös testmozgásra lehet számítani. A verseny több helyszínen is zajlik, többek között a Városi Sportpályán, a kiskunhalasi termálfürdő területén, oktatási intézményekben és a délutáni színpadi programok a Semmelweis téren.

A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda és a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. általános és középiskolás diákok számára versenyt hirdet „Hozd el a nagyit is!” címmel. A játék célja, hogy minél több nagypapát és nagymamát hozzanak el magukkal a diákok a Kihívás Napjára. A „Hozd el a nagyit is!” verseny a Kihívás Napja keretein belül, május 20-án délután 2 órától este 6 óráig tart a Semmelweis téren. A regisztráció csak akkor érvényes, ha a nagyszülők a helyszínen részt vesznek a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda ingyenes egészségszint felmérésén.

A szervezők várják a Kihívás Napjához csatlakozni vágyó sportegyesületek, intézmények, klubok, baráti társaságok és csapatok jelentkezését, akár színpadi programok megtartására vagy egy adott sportág bemutatására. Információ és jelentkezés az alábbi telefonszámon: 06703855019.

A Kihívás Napja programjai és a játék részletei folyamatosan frissülnek a www.halasmedia.hu és a www.halasikultura.hu weboldalon.

kihivas-2