Megyei döntőben a halasi lányok
Sport

Megyei döntőben a halasi lányok

Két lány csapattal vett részt a II. Rákóczi-szakközépiskola a Coca-Cola Cup elnevezésű országos labdarúgó bajnokság körzeti selejtezőjében. A „II. Rákóczi” nevű együttesben rutinosabb játékosok kaptak helyet, míg a „Tekó Fakó” főleg 9-10. osztályos fiatalokkal vágott neki a sorozatnak a minél nagyobb rutin megszerzése érdekében. Az „A” csapattól mindenki továbbjutást várt, de titkon a fiatalok sikerében is reménykedtek a tekósok.

A II. Rákóczi a bajai Bányai ellen kezdte meg a sorozatot. Az első percek óvatos játéka után hamar átvették az irányítást a halasiak, aminek meg is lett az eredménye: Lengyel Nelli centerezését Nagy Timi váltotta gólra, majd két perccel később ugyanez a páros növelte az előnyt, fordított szereposztásban. A hátralévő időben főleg az előny megtartása volt a cél, amit hibátlanul végre is hajtottak a lányok.


A Fakó először a Szilády ellen lépett pályára, méghozzá óriási lelkesedéssel. Hősies védekezéssel sokáig tartotta magát a csapat, mezőnyben nem tudott a Tekó fölé kerekedni a gimi. Sajnos azonban a pontrúgásos helyzeteknek olykor alábbhagyott a koncentráció, és ezeket könyörtelenül kihasználta az ellenfél, 0-3.

lányfoci02

Jöhetett a két tekós csapat egymás elleni meccse. Az első tíz perc már-már edzéshangulatban telt, aztán mindkét fél magasabb fokozatba kapcsolt a győzelem megszerzése érdekében. Az idősebbek bizony nehezen tudtak a fiatalok fölé kerekedni, az utolsó percben azonban Rózsa Lili élete első góljával szállította a győzelmet az „A” csapatnak.

A lányok egy meccs pihenő után már a Bibó ellen mérkőztek. Egy döntetlennel már biztos továbbjutó helyen végzett volna a csapat, ám a lányok nem érték be ennyivel. Előbb a csapatkapitány Precsinszki Bea száguldott végig a pályán egy megszerzett labdával és lőtt remek gólt, majd egy újabb remek védekezést követően Nagy Timi növelte az előnyt, ami egyben a végeredményt is jelentette, 2-0.

lányfoci03

A Fakónak a Bányai ellen már nyerni kellett ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit. A helyzet nem is tűnt reménytelennek, ám két szerencsés góllal a bajai csapat győzött a végig nagyon lelkes rákóczis fiatalok ellen. Ezután jött az aranycsata a „II. Rákóczi” és a Szilády közt. Korábban a gimi pontokat hullajtott a Bányai ellen, így a szakközépsikolásoknak már a döntetlen is elsőséget jelentett volna. Egy védelmi megingásból a Szilády szerzett vezetést és hiába dolgoztak ki a tekós lányok több veszélyes lehetőséget, azokból nem sikerült megszerezni az egyenlítő gólt, 0-1. Ezzel eldőlt, hogy a Szilády első, a II. Rákóczi második helyen lép tovább a megyei döntőbe.

A „B” csapatnak a negyedik hely megszerzése maradt a célja a Bibó ellen. Végig összeszedetten játszott a csapat, amely a hibátlan védekezés mellett sorra dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket. Bár valóságos gólzáport is láthattunk volna, végül egyetlen találat született a meccsen, mivel azonban azt a tekós Nagy Luca szerezte, így a fiatalok számára is sikerélménnyel zárult a torna.


A megyei döntőt április 27-én rendezik Kecskeméten, ahol a megye 8 legjobb lány csapata méri össze tudását.


Fotó: Temesváry Gyula