Az amatőr bajnok Halason is győzött
Sport

Az amatőr bajnok Halason is győzött

Az Airvent LC sportolója, Horváth Balázs továbbra is jó formát mutat, és persze lovai is. Tegnapi győzelmét az ötéveseknél megismételte szombaton Lavarone-val, míg ezüstös helyet szerzett PM Caselloval, a Timpex lovasa, ifj. Szabó Gábor (Font) mögött a hatéveseknél.

 

A tavalyi amatőr bajnok Kiskunhalason is mindenkit maga mögé utasított a B/3 amatőr versenyszámban, ahol izgalmas összevetésre került sor három versenyző nő között. Debreczeni Éva azonban kétséget nem hagyó biztonsággal hozta az elsőséget Kerítő nevű lovával.

debreczeneieva

Állatorvos-tudományi Kar TLC lovasa mosolyogva nyilatkozott, mert tapasztalatlan lovával nem számított elsőségre. Debreczeni Éva: „Nem könnyű első összevetőnek lenni, amit tetézett, hogy lovam életében ez a második rájátszás. Tehát szoknunk kell egymást és megismerni, mit lehet és mit nem kiszorított helyzetben. Próbáltam tempósan menni, ezt persze nehéz felmérni ebben a tágas terű arénában. Szerencsére eléggé nagy a lovam galoppja és próbáltam szűkeket fordulni a sebesség mellé, ez most éppen elég volt a győzelemhez.”

debreczenieva

Éva egy gondolatot a versenyrendezéshez még hozzátett: „Nagyon jó híre van Halasnak, nekem a kedvenc versenyhelyem. A mostani rendezés, a megújult melegítőpálya még hozzátett a nagyszerűségéhez. Ez tényleg egy lovas barát rendezőgárda, szívesen jönnek a lovasok Halasra és nyilván bennem ezek a pozitív érzések a győzelmem után még fokozottabbak.”


A versenyszám a Zöld-alföld díjáért folyt, amit Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere, ifj. Szolnoki István, a cég vezetője és Krizsán János halas olimpikon, a zsűri tagja adtak át a győztesnek, illetve helyezett lovasoknak.

 

Az amatőr B/3 versenyszám első három helyezettje:

 

Debreczeni Éva, Kerítő, Állatorvos-tudományi Kar TLC, 0 hp 37,35 mp
Török Nikolett, Addopted Boy, Felgyö és Térsége LE, 0 hp, 39,52 mp
Lengyel Anna, Anilin, Prosper LK, 4 hp, 4 hp, 40,23 mp

 

A nap eredményei itt tekinthetők meg.

 

ifjszabogabor 2

A minősítő utolsó napjára esőmentes idő várható. Május 3-án nyolc versenyt rendeznek meg, amelyben a grand prix 150 cm-es magasságú akadályokkal nehezített száma 12 órakor kezdődik. A Fazekas Mihály utcai lovas arénába a belépés vasárnap is ingyenes, kezdés reggel fél 8-kor.

 

Kép-szöveg: Kovács Iván