Az OTP díj Búza Krisztiáné
Sport

Az OTP díj Búza Krisztiáné

Színvonalas megméretést hozott a szombati utolsó szám, az A/3* az OTP díjáért az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix-n, Kiskunhalason. Eduardo Petrovic pályaépítő komoly feladat elé állította a nap legrangosabb versenyszámának lovasait. A számot időre rendezték a 140 cm magas akadályokkal nehezített pályán. A mezőnynek majdnem a harmada hibátlanul vette az akadályokat, köztük a sorrendet az időkülönbség döntötte el. A kört első lovával, Lantus-szal Búza Krisztián nyerte Tóth László (Isti) előtt. A harmadik helyet külföldi lovas, Andrija Hrgovic (Horvátország) Batida De Cocco nyergében szerezte meg.

 

Búza Krisztián egyébként második lovával, Scotty-val utolsónak indulva megpróbálta túlszárnyalni Lantus-szal elért eredményét, de a hármas kombináció második akadályánál verőhibát ejtettek, ennek ellenére nem volt elégedetlen. „Ügyes volt Lantus, akivel nyertem, de Scotty is szépen helyt állt, aki még tapasztalatlan ilyen nagy pályán. Egy kicsit merev volt, a felázott talaj pedig csúszott. Ezeknek is köszönhető, hogy a kombináció első ugrásánál, az okszernél kicsit közel kerültünk, a második résznél ez verőhibát hozott, de semmi gond, ez is tapasztalat.”

buzakrisztian

Tóth László Istivel remekül ment, de alig egy másodperccel most többet töltött a pályán a kelleténél és a második hellyel kellett beérniük. „Istinek ez volt az első nagy pályája. Most tért vissza egy komoly betegségből, majdnem elvesztettük. Második lovamnak (Best Tímár) pedig ez volt élete első ilyen magasságú pályája, tehát van még mit bőven tapasztalnia, de hibátlanja biztató a jövőre nézve.”

A versenyszám díjait Bárány Zsuzsanna, az OTP kiskunhalasi fiókvezetője adta a győztes és a helyezett lovasoknak.

baranyzsuzsanna

A versenyszám első három helyezettjének eredménye:

1. Búza Krisztián LANTUS Lacházi LKE, 0 hp, 60,44 mp

2. Tóth László ISTI Toll 96 Kft LSE, 0 hp, 61,45 mp

3. Andrija Hrgovic BATIDA DE COCO, Horvátország, 0 hp, 62,30 mp

A teljes eredménylista itt.
Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Hajdu Krisztina