Halasra is megérkeztek a maratonisták
Sport

Halasra is megérkeztek a maratonisták

Tizennegyedik alkalommal indult útjára az ország legnagyobb drogmegelőzési kampánya, a Drogmentes Magyarországért Maraton, amely kedden érkezett Kiskunhalasra, és szerdán már tovább is indultak a futók, Zsanán keresztül Szegedre.

A mezőny a Semmelweis térre érkezett, a 42 napos futás során 2100 kilométeres távon több mint 300 települést érintenek a futók. A maraton Magyarország legnagyobb minden évben megtartott drogellenes rendezvénysorozata. A program során több tízezer gyermek és felnőtt kapcsolódik be a futásba.

Miközben körbefutják az országot, az egyes állomásokon kérésre ellátogatnak az iskolákba, illetve különböző nyilvános drogfelvilágosító rendezvényeket tartanak. Ezeken az eseményeken a résztvevők leteszik a Drogmentes Kapitány esküt, miszerint megígérik, hogy nem fognak drogokhoz nyúlni és a barátaikat, családjukat is erre bátorítják.

drogmentes2

Az érintet településeken továbbá több tízezer drogfelvilágosító füzetet osztanak ki, hogy elérjék a lakosság apraját és nagyját. Felveszik a kapcsolatot a település tisztségviselőivel, elöljáróival és megragadnak minden alkalmat, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos