Öregbítik Kiskunhalas hírnevét
Sport

Öregbítik Kiskunhalas hírnevét

Közel félszáz sportolót köszöntött kedden délután a városháza dísztermében Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester abból az alkalomból, hogy az elmúlt hetekben eredményeikkel öregbítették Kiskunhalas hírnevét. Az Union Dojo karatékái, valamint a Halas-Fitness Egyesület versenyzőire joggal lehetünk büszkék.

 
Hagyománnyá vált, hogy a város vezetése külön is köszönti azokat a sportolókat, akik sokat tettek a halasi sikerekért, Kiskunhalas hírnevéért. Kedden délután az Union Dojo karatékái, valamint a Halas-Fitness Egyesület kiválóságai voltak hivatalosak a városháza dísztermébe. Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester is azt hangsúlyozta, fontos a város számára az, hogy a sportolók országos versenyeken viszik Kiskunhalas jó hírét. 
Horváth Zoltán, az Union Dojo vezetőedzője elmondta, hogy országos, sőt nemzetközi megméretéseken is sikerül nagyon jó eredményeket elérni. A napokban az év utánpótlás versenyzőjének megválasztott Csobánci Vilmos Európa-bajnokságon szerepelt. A sportszakember elmondta, hogy ősszel egy rangos versenyt rendeznek Kiskunhalason, amelyre már most meghívta a város vezetését.
Tóth Péter, a fitneszklub elnöke azt emelte ki, hogy a halasi egyesület az elsők között alakult meg az országban. Itt volt az első verseny is még 1997-ben. A sportvezető büszkén mondta, hogy közel negyven versenyzőjük aktív, akik között világkupa győztes, Európa-bajnok is van, országos megméretéseken pedig a legjobbak között vannak. Tóth Péter elmondta azt is, hogy júniusban a dikolimpia országos döntőjének a halasi egyesület lesz a rendezője. A polgármester és az alpolgármester ide is meghívást kapott. További fotók az ünnepségről itt. 
Jáger Levente