(►) Együtt sportol Halas
Sport

(►) Együtt sportol Halas

Kiskunhalas hosszú évekig kimaradt a Challange Day izgalmas eseményeiből. Ma, pontban 0 órakor végre „megtört a jég", ekkor kezdődött meg ugyanis városunkban a 2015-ös Kihívás Napja. Az éjszaka folyamán fáklyás futás, focitorna és kerékpározás várta a legaktívabb halasiakat.

 
A Halasi Média és Kultúra Kft. szervezői éjfélre várták az érdeklődőket a Közösségek Háza teraszára. A viharos, szeles, esős idő ellenére sokan döntöttek úgy, hogy sportolással kezdik a napot.
fáklya
Nagy-Apáti Ivett ügyvezető rövid köszöntőjét követően a jelenlévők együtt kocogtak át a Városi Sportcsarnokhoz, ahol kezdetét vette nyolc csapat részvételével az éjszakai futball torna. A nyitómeccset, versenyen kívül a képviselők játszották a Halasmédia csapatával. Az izgalmas mérkőzésen végül szerkesztőségünk tagjai kerekedtek felül. A 30 perces küzdelemben a médiások öt gólt rúgtak, míg a városatyák háromszor  találtak a kapuba.
focis
A tornán nyolc csapat küzdött a legjobbnak járó címért. Hajnal 4 óra környékén fejeződött be a döntő meccs, ahol a Valkom Pékség csapott össze a Semmelweis Kórház csapatával. Gigászi küzdelem volt, záporoztak a gólok, a kemény meccsből végül a valkomos srácok kerültek ki győztesen, így ők emelhették magasba a kupát.
bringás
Ezzel egyidőben egy 24 órás kerékpározás is megkezdődött, ahol a résztvevők óránként, egymást váltva kerekeznek el Pirtóig, majd onnan vissza a kiindulópontra. Izgalmakból a nap hátralévő részében sem lesz hiány. Információink szerint több óvodában, iskolában és a város legforgalmasabb pontjain is lesznek sportos programok. A szó szoros értelmében vett nagy megmozdulás pedig 16 órakor veszi kezdetét a Semmelweis téren, ahol egészen 21 óráig sportolhat együtt a város apraja-nagyja.
 
Tekintse meg folyamatosan bővülő sportos galériánkat ITT!

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter