Halas éjfél óta együtt mozdul
Sport

Halas éjfél óta együtt mozdul

Közel tizenöt órával ezelőtt indult el Kiskunhalason a Kihívás Napja, az éjszaka, a kora hajnal a focistáké volt, reggeltől pedig a halasi óvodák, iskolák vették ki részüket a negyedórás pulzusnövelésből. Délután 16 órától mindenkit vár a Semmelweis tér, ahol sportbemutatók mellett egészségügyi szűrésre is lesz lehetőség. A legfontosabbak itt, egy helyen.

 
Talán még a szervezők sem számítottak arra, hogy nyolc csapat nekivág annak a kispályás focibajnokságnak, amelyet a Kihívás Napján, fél egytől rendeztek a városi sportcsarnokban. A tornát megelőző gála meccset a Halasmédia és a Képviselő-testület játszotta, aztán egészen hajnalig pattogott a labda, még büntetőrúgásokra is sor került. A részletekről itt írtunk.
 
Kora reggeltől már a városi intézményeké volt a főszerep. A Lomb, Magyar, a Szilády Áron utcai, az Ady Endre utcai, valamint az Átlós úti óvoda is bekapcsolódott a programba, több száz kisgyermek mozgott együtt, persze a bátrabb szülők és óvónők is bekapcsolódtak a gyakorlatokba. A Szent József Katolikus Általános Iskola és a városi bölcsőde is kivette részét a Kihívás Napjából. A bölcsiben az egyébként megszokott mindennapi mozgáson felül 15 percig futottak, tornáztak a kicsik, összesen ötvenöten. Rendhagyó edzést tartott a Szilády RFC. Anda Péter fotó összefoglalója pedig itt nézhető meg az elmúlt 15 órától.
 
A program 16 órától a Semmelweis téren folytatódik, ahol sportbemutatók mellett egészségügyi szűrésre is lesz lehetőség. Részletes program itt.