Jöjjön sportolni a Semmelweis térre! (frissül)
Sport

Jöjjön sportolni a Semmelweis térre! (frissül)

Az előzetes terveknek megfelelően, pontban 16 órakor elkezdődtek a sportesemények a Semmelweis téren. Már most sokan jöttek ki szétnézni, viszont várhatóan az elkövetkező órákban többszörösére nő majd a sportolni vágyó halasiak száma.

 
 
 
19:14 Kamionhúzás, capoeira
Egy 7,5 tonnás Renault kamiont lehetett elhúzni a bátor jelentkezőknek. Kicsik, nagyok, nők, férfiak vegyesen vállalkoztak a feladatra. A gravitációt nagyon sokan legyőzték. Az egész napos mozgássorozat után néhányan vállalkoztak egy három kilométeres futásra a Csetényi Parkban. Közben Urbán Ágiék elkezdték a capoeira gyakorlatokat. Nem semmi, ami a téren történik....
 
 
18:37 Stílusok találkozása
 
Több mozgásforma képviselői is úgy döntöttek, hogy saját nyilvános edzéseik befejezése után maradnak a téren, így jöhetett létre az ezekben a percekben tapasztalható össznépi, zenés torna. Kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek együtt táncolnak a ritmikus slágerekre. Van még hely Önnek is!
táncolnak
18:28  Finom és egészséges is
 
Sok finomsággal is találkozhatnak a Semmelweis térre kilátogató halasiak. Cukormentes édességek, teljes kiőrlésű lisztből vagy éppen ízletes, lédús alma a jutalma azoknak, akik bevállalják az EFI sátrak mérési állomásait.
alma
18:16 Több pofon is elcsattant
 
Na, nem kell azért rosszra gondolni. Mindössze arról van szó, hogy megérkeztek közénk a Kiskunhalasi Box Club növendékei, akik nem kímélve egymást azonnal ütésváltásba kezdtek. Nézni érdemes, kipróbálni viszont csak megfelelő képzettség és védőfelszerelés esetén javasolt!
boxos
18:01 Tovább forrósodik a hangulat
 
Sokan nem is sejtik, milyen embertpróbáló tevékenység is a Zumba. A Challange Day látogatói ezekben a percekben igen látványos és egyben meggyőző bemutatót kaphatnak e mozgásforma lényegéből. A szervezők legnagyobb örömére több nézelődő döntött úgy, hogy beáll a koreográfiába, és a táncolásra ösztönző dallamok hatására táncra is perdült a tér apraja-nagyja.
IMGP2292
17:37 Fő az egészség
 
A sportolással erősen összefügg az egészséges táplálkozás és a szervezet különböző értékeinek optimális szinten való tartása. Ebben tudnak segíteni különféle mérésekkel, hasznos tanácsokkal, kiadványokkal a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, akik több sátorral is kitelepültek a Semmelweis térre. Kedves fiatalok! Érdemes a nagymamát, nagypapát is elhozni a helyszínre. 
efimérés
17:23 Süvít a tollaslabda
 
Az egyik legnépszerűbb állomás ezekben a percekben a Sóstófürdő Gyorstollaslabda Sport Club mobilpályáinak helyszíne. A városunkban tavaly nyár óta aktívan jelen lévő sportot most bárki kipróbálhatja. Az érdeklődőket többek között a klub két alapítótagja, Igás Andor és Savanya Szabolcs avatja be a részletekbe.
tollas
17:01 Egyre több érdeklődő
 
Óvodások, iskolások, anyukák, apukák, nagymamám és nagypapák. ők már itt vannak a Semmelweis téren. Nem késő elindulni otthonról, jöjjön, csatlakozzon Ön is a lelkes, sportkedvelő halasiakhoz. Az elkövetkező percekben a tánccé lesz a főszerep.
 sátrasok
16:30 Pörgős hangulatfokozás
 
A Weyble Dance Studios tagjai legújabb koreográfiáikat hozták magukkal a Challange Day fő programjára. Egyéni és csoportos produkciókból kaphat ízelítőt ezekben a percekben minden érdeklődő.
 
Szöveg-fotó: Szőri Attila