Donát diákolimpiát nyert
Sport

Donát diákolimpiát nyert

Egy éve még a kiskunhalasi atlétikát erősítette, de tavaly szeptember óta Budapesten folytatja tanulmányait és sportpályafutását Jerémiás Donát. Az eltelt alig háromnegyedév óriási fejlődést hozott a fiatal atléta eredményeiben. Ezt a sikersort erősítette az elmúlt három napban is a Lónyai Gimnázium kiskunhalasi tanulója.

 

 

Szombaton Lengyelországban, az olimpiai reménységek nemzetközi találkozóján lett második 300 méteres síkfutásban és alighogy hazaérkezett, hétfőn már Székesfehérváron, az országos diákolimpián szerzet országos elsőséget szintén 300 méter síkon.A szombati lengyel versenyen hatalmas egyéni csúcsot futott a fiatal versenyző. A 300 méteres távot 36, 4 másodperc alatt futotta le Bielsko Bialában, ezzel egyébként idehaza,korosztályában ranglistavezető a távon.

A hétfői diákolimpiai versenyen ennek megfelelően a 38 nevezőből ő vezette legjobb eredménnyel a startlistát, mindazonáltal szokatlan módon a 7-es pályára osztották be a döntőn. Ez csöppet sem zavarta meg Donátot abban, hogy ismét remek idővel, 36,50 másodperccel megnyerje a diákolimpiai döntőt 300 méteren korcsoportjában. Jelenleg az Ikarus BSE sportolójaként készül a további a versenyekre, amiből lesz bőven országos, sőt nemzetközi szintű is. Jerémiás Donát edzője ifj. Tomhauser István (Ikarus BSE), nevelő edzője Szloboda Mihály (Kiskunhalasi AC).

Kovács Iván