Felmérték a jövő bajnokait
Sport

Felmérték a jövő bajnokait

Sárga felszerelésbe öltözött úszóbajnok jelöltek népesítették be a kiskunhalasi strandot az idei nyár első hétvégéjén. Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye legjobb 2003-2004-es születésű versenyzői sorakoztak fel, hogy számot adjanak jelenlegi tudásukról, miután a Magyar Úszó Szövetség Kiskunhalast jelölte ki a „Jövő bajnokai” program aktuális régiófelmérésének színhelyéül.


A program 2013-ban indult, az ország nyolc régiójában a mindenkori 11-12 éves korosztály legrátermettebb úszóit válogatják a keretbe. Ők pedig minden hónap első szombatján, egységes rendszerben történő felmérésen, 3, ill. 6 havonként pedig régiós és össz-régiós versenyeken igazolják a felkészültségüket.

Az égieknek és a Halasthermál legénységének köszönhetően sikerült határidőre beüzemelni a kinti 50 méteres medencét. Fülöp Róbert városunk polgármestere nyitotta meg a programot, majd a kötelező 200 méter vegyesúszást követően, 100 méteres választott úszásnemben álltak rajtkőre a versenyzők.

A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület színeiben Novotny Attila két versenyzője erősíti a dél-alföldi régióválogatott csapatát. Varga Kata lett a legeredményesebb lányversenyző, mindkét számban a legjobb időeredményt érte el, Fülöp Bianka pedig egy második, és egy ötödik helyezést szerzett.


VARGA KATA (2003) 1. hely – 200m vegyes, 100m hát

FÜLÖP BIANKA (2003) 2. hely – 100m gyors, 5. hely – 200m vegyes