Szép szezont zárt az RFC
Sport

Szép szezont zárt az RFC

Rendhagyó módon, a református templomban tartotta szezonzáróját a Kiskunhalasi Szilády RFC. A klub csapatai, edzői mellett a szülők, támogatók, segítők töltötték meg a padsorokat. Édes Árpád lelkész az istentiszteleten azt mondta, hogy fontos a sportban az ellenfél tisztelete. Öt játékos különdíjat vehetett át, ketten magasabb osztályban folytatják labdarúgó pályafutásukat.

 
Eredményes és szép szezont zárt a Kiskunhalasi Szilády RFC. A sportklub, immáron második alkalommal a református templomban tartotta az ünnepségét. Az egyesület valamennyi csapata, edzője mellett ezúttal a szülők, támogatók segítők is meghívást kaptak az ünnepi eseményre. 
 
Édes Árpád lelkész az istentiszteleten először közös éneklésre buzdította a jelenlévőket, majd elmondta: a sportban nagyon fontos az ellenfél tisztelete. Horváth Anikó, az RFC elnökénekköszöntője után a csapatok edzői értékelték a szezont. Ebben az idényben sem vallott szégyent a klub, ezt kupák, érmek egész sora bizonyította. 
A Kölyökligában eredményesen szereplők, a megyei futsal- és a megyei U17-es bajnokság csoportküzdelmeit megnyerők a templomban vehették át az érmeket, kupákat. Kiemelték az RFC első nemzetközi sikerét, amelyet Ausztriában értek el a fiatalok.
 
Különdíjat  vehetett át Suhajda Merlin és Papp Dominik, ők a jövőben a Kecskemét utánpótláscsapatában, magasabb osztályban szerepelnek majd. Elbúcsúztak három olyan játékostól,  Forgács Bencétől,  Tasnádi Dávidtól és Patocskai Mátyástól, akik befejezték tanulmányaikat a Szilády-gimnáziumban. 
Jáger Levente