Donát aranya Pozsonyban
Sport

Donát aranya Pozsonyban

Pozsonyban rendezték a hétvégén a Négy Főváros Versenye (Budapest-Bratislava-Ljubljana-Zágráb) elnevezésű hagyományos ifjúsági sporttalálkozót, ahol több sportágban mérték össze tudásukat a fővárosok válogatottjaiba került fiatal sportolók. A kiskunhalasi Jerémiás Donát, a budapesti székhelyű Ikarus BSE színeiben sportol, így kapott helyet a fővárosi válogatott atlétikai csapatban.

 
Az egyébként még serdülőkorú halasi atlétát az ifjúságiak között versenyeztették 400 méteres síkfutásban. Donát remek teljesítményt ért el a számban, mert 51,72 másodperces idejével győzni tudott az idősebbek között is.
Jerémiás Donát: „Nem főszámom a 400 méteres síkfutás, mivel a serdülőknél még csak 300 méter a táv, de bevállaltam a csapat érdekében a kirándulást. Egyébként meg jövőre már nekem is ezt a távot kell futni gáttal vagy anélkül, tehát nem árt gyakorolni, rutint szerezni. Elégedett vagyok az időeredményemmel. Azt szerettem volna, ha 51-gyel kezdődik és ez sikerült, hogy ez első helyet hozott, hát az külön öröm.”
Az egy éve Budapesten, a Lónyay Gimnáziumban tanuló halasi atléta megkezdte a megérdemelt nyári szünetét, igaz ez tele lesz edzéssel, hiszen gőzerővel készül a 300 méteres gátfutás magyar bajnoki cím megszerzésére, amire az időeredmények alapján korosztályában neki van a legnagyobb esélye a július elején megrendezésre kerülő versenyen, de még további hazai és nemzetközi versenyek is várnak rá a nyári szezonban.
Kovács Iván