Janka ezüstérmes Bakuban
Sport

Janka ezüstérmes Bakuban

Óriási halasi siker a bakui Európa Játékokon! A halasi Juhász Janka 1500 méteres gyorsúszásban 16:40.39-et úszva, hatalmas egyéni csúccsal másodikként csapott a célba. Mint korábban beszámoltunk róla ez a tehetséges versenyzőnk főszáma, ennek megfelelően remekül szerepelt az egyébként igen nívós mezőnyben.

 
 Ahogy azt várni lehetett, óriási csata volt az 1500 méteres gyorsúszásban. Juhász Janka és a spanyol versenyző, Castro Atalaya Marina hatalmasat küzdött egymással. A halasi lány 200 méteren vezetett, azonban 350 méternél a harmadik helyen áll. Ötven méterrel később már az élre állt és 750 méterig, féltávig első volt. A két versenyző között alig néhány századnyi különbség  volt, 900 méternél kettő század (!) volt a spanyol lány előnye. Ezután minimálisan nőtt a távolság Janka és ellenfele között, azonban 1050 méternél az olasz Schiazzino Seva előbb a második helyre, majd 350 méterrel a vége előtt az élre állt, a mi lányunk a harmadik volt.
jankaerem
Janka 1200 méternél a második helyen úszott, az olasz lánynak öt század volt az előnye. Az utolsó három hosszra fordulva a halasi úszótehetség még mindig ezüstérmes helyen volt, olasz ellenfele rá tudott erősíteni. Egy ötvenessel a vége előtt majd' egy másodperccel vezetett Schiazzino, Janka óriásit úszott az utolsó hosszon és jelentőset faragott a hátrányon. A 16:40.39 óriási eredmény és ezüstérmet ért. Huszonkét századdal maradt el a győztes időtől. Janka, nagyon büszkék vagyunk rád, és edződre, Novotny Attilára! Íme a hivatalos végeredmény.
Jáger Levente