Aranyos edzés

Edzésnek szánt versenyen Jerémiás Donát szombat délután első lett 100 méteres gátfutásban. A Budapest Serdülő és Újonc Bajnokság és Meghívásos Ifjúsági Tízpróbaversenyen az ország valamennyi érintett korosztálya rajthoz állhatott az Ikarus BSE atlétikai pályáján. Bár Donát versenyszámait nem írták ki (300 méteres sík és 300 méteres gát), edzője Tomhauser István felkészülés gyanánt 100 méteres gátfutásban is indította a tehetséges kiskunhalasi atlétát, aki a gyengébbik időfutamban rajtolva 13,62 mp-es idővel nyerte a számot.

 

Jerémiás Donát váratlan győzelmét követően, érthetően boldogan nyilatkozott. „A nyári szünet alatt jellemzően önállóan edzek Halason, de heti két alkalommal fel kell jönnöm az ideális körülményeket és edzői kontrollt biztosító Ikarus BSE rekortán pályájára tréningezni. Pista bácsi (Tomhauser István edző, A szerk.) ezt a versenyt edzésként írta elő, már csak a hazai pálya miatt is. Mivel a főszámaimban nem írtak ki számot, így a rövidebbik, 100 méteres gátfutást jelölte ki számomra. Az idén még nem volt ezen a távon jegyzett eredményem, így a gyengébbik, második időfutamba tettek. Nem zavart, hiszen edzésről volt szó, meg egyébként az első futamban is mindenkinek 100 métert kellett teljesíteni gátastul. Hát így sikerült.”

Jerémiás Donát ezzel két aranyérmet szerzett, hiszen az abszolút versenyt megnyerve szólították az első helyre a 100 méteres gátfutásban, ugyanakkor a Budapest bajnokságért is aranyérmet vehetett át. Ráadásul az eredményhirdetés előtt kiderült, hogy a 100 méteres gátfutás emlékversenyszámában ranglistát tartanak nyilván, amelyen Donát időeredményével az élre került. Az edzés része volt még a 100 méteres síkfutás is, ahol Donát az időelőfutamban 11,58 mp-et futva került az „A” döntőbe, ott pedig 11.57 másodperces időt elérve az abszolút 3. helyet és a Budapest Bajnokság 2. helyét szerezte meg.

Kovács Iván