Megye válogatottként ezüstérem
Sport

Megye válogatottként ezüstérem

Törökszentmiklóson rendezték az V. Megyei Válogatott Női Kézilabda Tornát az elmúlt hétvégén, ahol 8 megyei csapat részvétele mellett a 2. helyet szerezte a Bács-Kiskun megyét képviselő KB Autoteam SE. A két napos találkozó sorozaton a vasárnapi döntő mérkőzést Tolna megye ellen vívta Virág Erika együttese, amely során rendkívül kiélezett játékban egy góllal kapott ki a megyét képviselő halasi együttes. Bács-Kiskun Megye - Tolna Megye 15-16.

 

 

Virág Erika (edző): „Tavaly, amikor a 10. bajnoki címet szereztük meg döntött úgy a megyei szövetség, hogy célszerű, ha összeszokott együttes képviseli a Bács-Kiskun megyei kézilabdát ezen a tornán. Akkor egyébként nyertünk, így mint védők és ismét a megye legjobbjai mentünk Törökszentmikósra. Egyébként más válogatottaknál is előfordult, hogy klubcsapat képviselte a megyét. Elégedett vagyok, mert úgy vélem a maximumot hoztuk. A Tolna megyei együttest fiatal, képzett NB-I-et megjárt ifi játékosok alkották Skaliczki Lászlóval a kispadon.

 

Rányomta a szoros találkozóra a bélyegét Katkó Andrea súlyosnak látszó sérülése, ami védekezésben komoly hátrányt jelentett, de még így is volt esélyünk a végén döntetlenre. Szerencsére Andi jobban van már, csak pihenésre van szüksége. Most egy jó hónap szünet következik, majd pedig augusztus elején kezdjük a felkészülést a következő szezonra.”A résztvevő megyék: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Budapest, Bács-Kiskun, Veszprém, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna. A Bács-Kiskun Megyei mérkőzések eredményei: 1. mérkőzés: Bács-Kiskun - Szabolcs 24-132. mérkőzés: Bács-Kiskun - Zala 23-10 3. mérkőzés: Bács-Kiskun - Budapest 15-14 Döntő: Bács-Kiskun - Tolna 15-16

Kovács Iván