Sikerek a halasi lovasverseny előtt
Sport

Sikerek a halasi lovasverseny előtt

Másfél hét múlva, július 11-én és 12-én rendezik a kiskunhalasi lovasarénában a B0-B5 kategóriás díjugrató versenyt, amelyen a legtöbb helyi lovas nyeregbe száll. Érdemes lesz kilátogatni az ingyenes eseményre, mert jó eséllyel bírnak a kiskunhalasiak, amit az elmúlt hétvégén bizonyítottak az ország különböző díjugrató versenyein.

 

 

 

Kezdjük a május elsejei verseny meglepetés emberével, a Grand Prix-győztes Fazekas Istvánnal. A Határőr Dózse SE tapasztalt lovasa, Székesfehérváron Walter nevű lovával a B3-as versenyszámot nyerte meg, majd a B4-ben Pannival győzött a hétvégén. A hétköznapokban a Kiskunhalasi Lovasiskolában készülő versenyző folyamatosan jó formát mutat lovaival.

Másik halasi lovasunk, Rózsahegyi Dorka az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix kecskeméti fordulójának betétszámaiban remekelt. A Határőr Dózsa fiatal lovasa Toscanával a B1A stílus versenyben lett első. A folytatásban, ha lehet fokozni, még jobban szerepelt, mert a B1C nyitott kategóriában fölényes időkülönbséggel, 10 másodperccel ment jobbat a második helyezettnél.
 
A most hétvégén sikereket elérő lovasok mellett további ismert halasi versenyzőket is láthat a közönség a jövő hétvégén - mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató: „Már közel 150 nevezésnél tartunk a startlisták szerint. Az ország számos pontjáról érkeznek lovasok, de nyilván a helyi közönség a halasi versenyzőkre a legkíváncsibb. A tapaszalt és jól ismert lovasok mellett a feltörekvő fiatalok is élnek a kiváló hazai szereplés lehetőségével.
 
Az ismertebb halasi lovasok sorát Fazekas István, Füzér Gábor, Füzér Flóra és Bölecz Virág Ráhel erősítik. A feltörekvő halasi fiatalokat Bihari Csenge, Ács Alexandra, Rózsahegyi Dorka, Mezei Lívia, Szőke Viktor, Forgó Fanni, Fodor Kata, Szőke Zsófia, Nagy Emese, Szikora Beáta és Kocsis Flóra képviselik. Az akadály magasságok a 80 cm-től a 130 cm-ig terjednek, kategóriáktól függően. A 14 számból álló két napos programban stílus, korosztályos és nyitott versenyszámokra számíthat a közönség.”
 
A versenyek reggel 8 órától, késő délutánig tartanak, a vendégeket büfé várja. Az esemény hivatalos információs honlapja, a www.lovashirek.hu oldal.
Kovács Iván