Gyorstollas-show a strandon
Sport

Gyorstollas-show a strandon

Alig egy év alatt sikerült elérni a halasi Szitakötőknek, hogy gyorstollas klubjuk megalakulása után az ország legrangosabb versenyének lehetnek a házigazdái. A strand homokján kilenc pályát alakítottak ki, negyed tíz óta egymás után következnek a mérkőzések. Aki kíváncsi, az ne habozzon, egészen este nyolcig láthatja ennek az érdekes sportágnak az országos bajnokságát.

 
Remek körülmények, kiváló feltételek. Csak gratulálni tudok a halasi szervezőknek. Vincze Károlynak, a Magyar Gyorstollaslabda Szövetség elnökének a szavai ezek. A KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályának szervezésében kora délelőtt óta zajlanak az országos bajnokság küzdelmei a strandon.
Igás Andor, Savanya Szabolcs és szervezőcsapata kilenc pályát varázsoltak a homokfoci helyére, összesen több mint hatvanan neveztek a legrangosabb honi versengésre. A kánikulai meleg forró pillanatokat okozhatnak, de az első meccseket elnézve, magas színvonalra lehet számítani.
Mint megtudtuk: egészen este nyolcig tart a bajnokság, aki kilátogat a megméretésre, az világ- és Európa-bajnokokat is láthat, meg szurkolhat az egyre nagyobb létszámban sportoló házigazda egyesület tagjainak is.
Jáger Levente