Éremhalmozó Szitakötők
Sport

Éremhalmozó Szitakötők

Sikeres és színvonalas országos bajnokságot szervezett a KB Autoteam SE Szitakötő Gyorstollas Szakosztálya. A jelenlévő közel hatvan nevező és a szövetség elnöke is a halasiak példát mutattak, hogy miként kell jó versenyt rendezni. Külön öröm, hogy a házigazdák jó néhány éremmel gazdagodtak.

 
Nemcsak az ellenfeleket, hanem a forró homokot és a 36 fokos meleget is le kellett győzni a gyorstollas bajnokság valamennyi résztvevőjének. Az ország legjobbjai vendégeskedtek a halasi strandon, Vincze Károly, a szakszövetség jelenlévő elnöke szerint a házigazdák minden elismerést megérdemelnek.
 
Kilenc pályán folyt a küzdelem, külön öröm, hogy a KB  Autoteam SE Szitakötő Gyorstollas Szakosztálya halmozta az érmeket. A junior lányok között Rácz Fodor Vivien győzött, Cserkó Henrietta, Baróti Blanka és Suba Noémi előtt. Utóbbi versenyző különdíjat is átvehetett. A junior fiúknál Versegi Viktor második, Szőke Milán és Mayer Tamás harmadik helyet szerzett, Tamás még egy különdíjjal is gazdagodott. Ebben a kategóriában Fair Play elismerést vehetett át Plichta Dominik.
 
A női nyílt egyéni versenyben Nagy Kálozi Anikó nyert, megelőzve Botka Adriennt és Rácz Fodor Vivient. Az alsóházban Laczkó Krisztina volt a bajnok, Poor Bianka a második helyen végzett. A női 35+ kategóriában Agócsné Sebők Anikó volt az országos bajnok. Open, alsóházban Bozsóki Viktor, Botka Tamás, Arany Tamás és Dimitrov Andor volt a sorrend. A 40+ alsóházi küzdelmei során Rácz Fodor Attila bronzérmet nyert, az 50+ kategóriában Károlyi Tibor a második helyen zárta a rangos versenyt. A vegyespárosok küzdelmében a Nagy Kálozi Anikó - Versegi Erik duó az igen előkelő harmadik helyen zárt.
Jáger Levente