Dorka sikere a döntő előtt
Sport

Dorka sikere a döntő előtt

Bő egy hét és Halasra figyelnek ismét a hazai lovasok a Korosztályos Championátus Döntő és Országos Minősítő Díjugrató Verseny okán. Az előjelek biztatóak, mert a hétvégi bábolnai előzmény szép halasi sikert hozott.  Bábolnán dupla pontokért lovagoltak a fiatalok a Championátus első fordulójában. A póni kategóriában öt hibátlan lovaglást láthatott a közönség, amely után maximális pontszámmal Tuska Pál tanítványa, Rózsahegyi Dorka győzött Toscana nevű pónijával. Őt és sok más halasi lovast fogad az ország legjobbjaival együtt augusztus 20-23 között a halasi Lovasbázis.

 

 

Az eddigi nevezések alapján már közelít a háromszázhoz a startok száma a négynapos versenyen. A Korosztályos Championátus Döntő miatt az utánpótlás lovasok krémje itt lesz a halasi lovasarénában, de mivel országos minősítő is egyben az esemény, a hazai felnőtt díjugratók színe java úgyszintén nyeregbe száll majd, hiszen a szeptemberi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságra még lehet minősülni.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató szerint ismét lovas csemege színhelye lesz a kiskunhalasi lovaskomplexum. „Az augusztus 20-án kezdődő versenysorozatban naponta reggel 8-kor kezdünk és a díjugrató verseny mellett teljes körű kiszolgálást kapnak nézőink a Fazekas Mihály utca 1. szám alatti arénában. Óriás kivetítővel, büfé és étterem szolgáltatással várjuk a közönséget. Az étteremből óriás monitoron lehet követni majd a verseny eseményeit. A halasi lovasok mellett a hazai élmezőny színe java is pályára lép. A póni, a gyermek, a serdülő és az utánpótlás kategóriákban vasárnap lesznek a döntők, de „A” és „B” kategóriás nyitott versenyszámokat is láthat közönségünk. A több mint egy millió forintos díjazású megméretésen az egyes versenyszámokat követően azonnal eredményt hirdetünk. A négynapos versenysorozatra a belépés ingyenes lesz” – mondta a versenyigazgató.

Kovács Iván

Fotó: Hajdu Krisztina