Háttal a világcsúcsért
Sport

Háttal a világcsúcsért

Nem mindennapi rekordra készül a halasi Árvai Joci. A fiatal motoros szombaton délután, Kunmadarason, egy hatalmas show keretében megdöntheti a háttal motorozás sebességi rekordját. A magyar csúcsot már túlhaladta Joci, most a Guiness-rekord következhet.

 

 

 

Sokan csodálták az elmúlt években a halasi Árvai Joci bemutatóit. A halasi fiatalember 8 éves kora óta motorozik, most pedig egy különleges rekordot készül megdönteni. - A háttal való motorozás lehetőségét egy cikkben láttam meg, majd ezt elolvasva arra gondoltam, hogy szeretném megdönteni a világrekordot, ami 244,1 kilométer/óra. Ezt a csúcsot Dave Coates tartja 2002 óta. A tavalyi évben egy gyorsulási versenyen lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam magam hivatalos mérési eredményekkel, 196,4 kilométer/órával tudtam áthaladni a 400 méterre lévő mérési ponton- mesélte Joci a közelmúltban.  

Már ez a csúcs is a múlté, ugyanis a kiváló halasi motoros  217 kilométer/órára javította az  új magyar rekordot,. Szombaton, Kunmadarason Joci a nemzetközi csúcsot célozza meg. Egy  hatalmas verseny és show keretében, az egykori  repülőtéren igyekszik felülmúlni Dave Coates 13 éves csúcsát. 

Jáger Levente