Pályaavató, mezpremierrel
Sport

Pályaavató, mezpremierrel

Teljesen megújult a városi sportpálya B-jelű játéktere, köszönhető ez a Kiskunhalasi Szilády RFC-nek juttatott TAO-s támogatásnak, vállalkozói segítségnek, valamint a sziládys edzők, szülők kétkezi munkájának. Bemutatták az U17-es és U19-es csapat új mezét is, amelyen a városlogó mellett a Halasthermál, valamint a Halasi Média és Kultúra Kft. emblémája is látható. A felkészülési mérkőzésen a Kiskunhalasi FC volt az NB II-es készülő RFC ellenfele.

 
 
Komfortos kispadok,  modern kapuk, hatvan szurkoló befogadására alkalmas mobil lelátó, egy öntözőrendszer és 800 négyzetméternyi felújított játéktér. Szépen lefestett korlát és hálótartók. A Kiskunhalasi Szilády RFC alaposan belehúzott a nyár folyamán, és ennek meg is lett az eredménye. A városi sportpálya B-jelű játékterére rá is fért már a korszerűsítés, a több milliós beruházás az elmúlt hetekben megtörtént.
- Több mint 5 millió forintnyi TAO-s vállalkozói pénz kellett hozzá, de szükség volt a Kiskunhalas Város Sportjáért Közalapítvány anyagi segítségére, valamint az edzők, szülők, gyerekek kétkezi munkájára  is. Azt gondolom, hogy megszépült ez a rész, nyugodtan fogadhatjuk majd az ellenfeleket - mondta Vincze Attila vezetőedző. 
A Kiskunhalasi FC elleni felkészülési meccsen lehetett először látni az RFC új szerelését is. A sárga-kék színű mezen a városlogó mellett a Halasthermál, valamint a Halasi Média és a Kultúra Kft. emblémája szerepel. Ebben lépnek majd pályára az NB II-es mérkőzéseken is. Fotók a premierről. 
Jáger Levente