Rangadót nyert a KFC
Sport

Rangadót nyert a KFC

Győzelemmel kezdte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Kiskunhalasi FC. A halasiak, hazai pályán 1-1-es félidőt követően 3-1-re múlták felül a Kiskőrös csapatát. A siker értékes, annál is inkább, mert 2-1-es KFC vezetésnél a kőrösiek kapufát szereztek.

 
 
Kánikulai meleg, jól előkészített játéktér várta a megyei bajnokság nyitányát a városi sportpályán. A Kiskunhalasi FC - Kiskőrös meccs igazi rangadónak számít, ráadásul a halasiaknak volt bőven törleszteni valója. Legutóbb 2013. augusztusában sikerült legyőzni soros ellenfelünket, azóta három kőrösi siker volt.
A vendégdrukkerek szép számban eljöttek szurkolni, a találkozó elején főleg a mezőnyben folyt a játék. A 25. percben Török András magas fejese csapta be a kőrösi kapust, ezzel vezettünk. A hórihorgas halasi csatár egy remek egyéni akció végén alig gurított a vendégkapu hosszú sarka mellé. Kissé váratlanul, a 45. percben kihasználták a kőrösiek a halasi védekezés hibáját és nem sokkal a lefújás előtt egyenlítettek.
A szünetben nyilván eligazította játékosait Kis Péter, a hazaiak mestere, ennek az 50. percben meg is lett az eredménye. Brindza Tamás maradt üresen és nem hibázott. A halasi vezetés után volt lehetősége a vendégeknek is, volt, amikor a kiválóan védő Gerner Dániel, volt, amikor a kapufa segített. A meccs a hajrá előtt dőlt el. Gomes remek kiugratást kapott Kárász Zsolttól, a kapust is kicselezve szerezte meg a KFC harmadik gólját. Kiskunhalasi FC - Kiskőrös 3-1. A mérkőzés fotóit itt tekinthetik meg, összefoglaló kedden este 19:30 órakor, a Sportmagazinban.
Jáger Levente