Fradi verő Szilády
Sport

Fradi verő Szilády

Harminc mindenre elszánt focista, negyven szurkoló, három korosztály, egy remek torna és Fradi verés. A Kiskunhalasi Szilády RFC debreceni kirándulásának lényege így fest röviden. A 2006-os csapat ezüstérmet nyert, a 2007-es keret a negyedik, míg a 2005-ös gárda a hetedik helyen zárta a rangos kupát.

 
 
Debrecen volt a házigazdája annak a színvonalas tornának, ahol komoly múlttal bíró csapatokkal mérkőzhetett meg a Szilády RFC három korosztályos gárdája. A 2006-os generáció az Olasz Focisuli, a Pusztaföldvár és a Kőbánya legyőzésével csoportgyőztesként léphetett tovább. A Szadával 1-1 volt az eredmény, a Fradit viszont 1-0-ra legyőzhték, így következett a döntő. Ott a házigazdák ellen két kapushiba döntött, sajnos az ellenfél javára. Ennek ellenére a második hely kiváló eredménynek számít.
A 2007-es korosztály a Hajdúszoboszlót, az Ikarust, a Debreceni Sportiskolát legyőzte, de  Olasz Focisulitól kikapott, így is csoportelsőként jutottak tovább. A négyes körben végül a negyedik helyet érték el, ami kifejezetten jónak számít. A 2005-ös gárda a Debreceni Sportiskolát és és a Mátészalkát győzték le, a Lokitól kikaptak. A legjobb nyolc között balszerencsés vereséget szenvedtek a Diósgyőrtől, a Nowy Sacz-tól, a Nyíregyháza elleni győzelem a hetedik helyet jelentette. Szép volt RFC!
Jáger Levente