Esőmosta remek triatlon
Sport

Esőmosta remek triatlon

A szakadó eső rontotta csak el a harmincadik Halasi Hajtás résztvevőinek kedvét, de ez nem látszott a triatlon színvonalán. A két kategóriában hatvannégyen dacoltak az idővel és ennek köszönhetően izgalmas, jó kis verseny alakult ki. Volt olyan, a halasi Nagy Jenő, aki már harmincadszor teljesítette a távokat.

 
 
Igazán megkímélhette volna az időjárás a harmincadik Halasi Hajtás szervezőit. A húsz fokot sem elérő hőmérséklet mellett a szakadó eső borzolhatta volna a kedélyeket. Viszont a hatvannégy nevező és a versenybírák igazi sportemberként viselkedtek. Dacoltak mindennel és ennek egy nagyon jó kis háromtusa lett a vége.
A 14 év alattiaknál a halasi Becze Milán, illetve Soós Gergő nyerte a saját korcsoportját. A felnőtteknél hatvanan álltak rajthoz a harmincadik alkalmon. Az eső sem tántorította el a résztvevőket, igazi sportemberként viselkedtek. Abszolútban a kaposvári Horváth Lilla és a Csepel színeiben versenyző Petsuk Zoltán volt a legjobb. A halasiak közül Kohout Dávid emelkedett ki a mezőnyből.
Az első Halasi Hajtás nyertese, az 1986-ban bajnok Vágó Ferenc adott át különdíjat a halasi Nagy Jenőnek, aki mind a harminc triatlont teljesítette. Rajthoz állt Tabajdi József is, aki óriási tapsot kapott a  célba érkezésekor. Részletes összefoglaló a nem mindennapi versenyről kedden este, a Sportmagazinban, a szerdai Halasi Tükörben. Addig pedig nézzék meg Pozsgai Ákos mindent eláruló fotóit.
Jáger Levente
Fotók: Pozsgai Ákos