(►) Migránsoknak nézték a halasi túrázókat
Sport

(►) Migránsoknak nézték a halasi túrázókat

Mint arról már beszámoltunk, a hagyományoknak megfelelően, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. valamint a Krausz és Társai Keresekedelmi Bt. idén is megrendezte őszi gyalogtúráját. Arra azonban senki nem számított, hogy egy rendőrségi igazoltatás is a program része lesz. Mint kiderült, migránscsoportnak nézték a gyalogosokat.

 
Vasárnap reggel Zsanáról indultak Kiskunhalas felé a Krausz Gyalogtúra résztvevői. A több mint húsz főből álló csapat tagjai délután 2 óra környékén értek ki a Majsai útra, ahol is egy rendőrautó jött velük szembe. Az egyenruhások azt mondták, jó ideje keresték a csoportot, mivel egy zsanai lakos már a reggeli túraindulás időpontjában betelefonált a rendőrségre, hogy feltehetően migránsok gyülekeznek a falu határában.
 
Információink szerint, mivel a délelőtti órákban nem találták őket, már megyei szinten folyt a keresés. Király Gábor, a túra vezetője elmondta, hogy okirataikkal néhány perc alatt tisztázni tudták magukat, így most már csak nevetve gondolnak vissza a hétvégi eseményekre.

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Király Gábor