Díjugratás: halasiak a régió élén

Kecskeméten került megrendezésre a díjugrató régió bajnokság döntője a hétvégén. A kétnapos versenyen több halasi lovas is jól szerepelt. Egyéniben a kezdő lovas kategóriában Rózsahegyi Dorka Toscana nevű lovával bajnok lett. A Határőr Dózsa SE lovasának edzője Tuska Pál. Régiós bajnoki címet ért el csapatban Pintér Dóra (TT Leonardo), a Bács-Kiskun Megye IV-es együttesének tagjaként (további csapattagok: Vecsei Lili, Juhász Virág, Marton András).

Rózsahegyi Róbert, a kiskunhalasi lovarda csapatvezetője elmondta, hogy a bajnoki címek mellett értékes halasi helyezések is születtek a Dél-Magyarországi Máchánszky Gyula Regionális Bajnokságon.” A győztesek mellett remekül lovagoltak és jó helyezést értek el Kecskeméten még, a Határőr Dózsás Ács Alexandra Pókerrel, aki az ötödik helyen zárt és ugyancsak a kezdő kategóriában a Kiskunhalasi Lovasbandérium sportolója Pintér Dóra, aki TT Leonardo-val a 6. helyen végzett. Az amatőröknél a Kiskunhalasi LTSE képviseltében Bölecz Virág Filibert nyergében lett 4. a régiós bajnokságban.” – mondta Rózsahegyi Róbert.

boleczvirag

A bajnokságok régiós szinten lezárultak, ám a megyei elsőségek még kiadásra várnak. A Bács-Kiskun Megyei Díjugrató Döntőt október 17 és 18-án rendezik Kiskunhalason, a Fazekas Mihály utcai lovas bázison. A kétnapos versenyen a Bács-Kiskun Megyén kívülről is érkeznek sportolók, hiszen nyitott versenyszámokat is tartanak. Intenzív az érdeklődés a halasi megyei döntő iránt, mert már több mint 150 startot regisztrált a versenyiroda. A szervezők vendéglátói szolgáltatással várják a közönséget, az arénába történő belépés ingyenes.

Kép-szöveg: Kovács Iván