Dr. Tuska Pál magyar bajnok
Sport

Dr. Tuska Pál magyar bajnok

Hosszú évek után ismét egyéni felnőtt magyar bajnoki cím született a halasi lovassportban. Az elmúlt hétvégén dr. Tuska Pál (Határőrs Dózsa SE) Bendegúz nevű lovával, a Bábolnán rendezett három napos lovas tusa OB-n (díjugratás, díjlovaglás, tereplovaglás) felnőtt magyar bajnoki címet szerzett. Halas magyar bajnok lovat is adott az idei military OB-n.

A középiskolás bajnokságban, a halasi Zengőt lovagolva győzött Habsburg Lothringen Zsófia, aki nem mellesleg egy sikeres EB szereplésen is túl van (mindkét lovas edzője Tuska Pál, olimpikon).

tuska 2

Dr. Tuska Pál bajnoki eredménye már régóta érett, hiszen eddig háromszor ért el ezüstérmes helyezést a magyar bajnokságokon. Érdekesség, hogy a két bajnokságot szerző lovat (Bendegúz és Zengő) a szintén Határőr Dózsás Tuska Péter készítette fel, aki az államvizsgái miatt nem tudott részt venni a bajnokságban, így kölcsönadta bátyjának, Pálnak és Habsburg Lothringen Zsófiának őket. A hétvégi versenyen egyébként a kezdő lovak bajnokságában Dr. Tuska Pál Vegánum Báróval az értékes 4. helyet szerezte meg.

tuska 3

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Hajdu Krisztina