Adél ifiként a nagyválogatottban
Sport

Adél ifiként a nagyválogatottban

Minden idők legszínvonalasabb Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságát rendezték november 11-14. között Százhalombattán. A hazai úszóelit minden tagja felsorakozott, hiszen az eredmények alapján, a program zárónapján Kiss László szövetségi kapitány kihírdette a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságra utazó keret névsorát, ebbe bekerült a halasi Juhász Adél is.

 
A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület 7 fővel képviselte magát az esztendő utolsó országos bajnokságán, amelyet ezúttal 25 méteres medencében rendeztek.Kripkó Ádám, László Levente és Nagy András először vett részt ezen a megméretésen, és döntőbe ugyan nem sikerült kerülniük az olimpikonjainkat is felvonultató mezőnyben, de időeredményeikkel visszaigazolták, hogy jó úton járnak a felkészülésben.
 
Levi háton és 200 méter gyorson, Andris pillén és 400 méter gyorson, Ádám pedig mellen és 400 méter vegyesen úszott kiváló egyéni rekordot.Juhász Adél, Juhász Janka, Szilvási Gréta és Vas Luca már rutinosan álltak rajtkőre a felnőttek között, és mindannyan sikeresen verekedték magukat a TOP 8 esti döntőjébe. Dobogóra már sokkal nehezebb volt kerülni, hiszen a teljes programot végigúszó Hosszú Katinkának bérelt helye volt annak tetején. A medencés versenyekre visszatérő Risztov Éva, a világbajnoki dobogós Kapás Boglárka, és a nemcsak szépségéről híres Jakabos Zsuzsanna tovább nehezítette a halasi versenyzők dolgát.
 
Ennek tükrében Adél 800 méter gyorson, Gréta pedig 400 vegyesen elért - dobogó közeli - negyedik helyezése kifejezetten értékesnek mondható. Janka 200 méter hátúszásban kitűnő idővel végzett az ötödik helyen, 800 méter gyorson hatodik, 400 méter gyorson pedig hetedik helyen zárt. Gréti 200 méter vegyesen lett ötödik, Adél 200 méter pillén szintén ötödik, 400 méter gyorson pedig hatodik lett. Luca 400 méter vegyesen a pontszerző, nyolcadik helyet csípte el.
 
A program végére összeállt az Európa-bajnokságra utazók névsora: az ifjúsági korú Juhász Adél időeredményei alapján első alkalommal kapott helyet a nagyválogatottban. December 2-6. között szurkolhatunk a sikeres bemutatkozásért azt izraeli Netanyában rendezendő kontinensviadalon, ahol Novotny Attila tanítványa 400 és 800 méter gyorsúszásban fog indulni.
 
Pontszerző helyezések:
JUHÁSZ ADÉL (1998) 4. hely – 800m gyors, 5. hely – 200m pillangó, 6. hely - 400m gyors
SZILVÁSI GRÉTA (1999) 4. helyezés – 400m vegyes, 5. helyezés – 400m vegyes
JUHÁSZ JANKA (2000) 5. hely – 200m hát, 6. hely - 800m gyors, 7. hely – 400m gyors
VAS LUCA (2000) 8. hely – 400m vegyes
Összesítés: 9 pontszerző helyezés