Bea bronzérme
Sport

Bea bronzérme

A Halasi Box Club ismét megmutatta, hogy komoly tényezővé vált az elmúlt években a honi ökölvívóéletben. Az országos női bajnokságban, amelynek ezúttal Vecsés a házigazdája, Kozma Beáta révén egy bronzérem kerülhetett az egyesület dicsőségtáblájára.

 
 
 
 
Kozma Beáta kitartó, szorgalmas sportoló. Munka után szinte azonnal az edzőterembe rohan, komolyan veszi a felkészülést. Sérülések, kisebb kudarcok után is talpra tud állni. Most Vecsésen. az országos bajnokságon mutatta meg, hogy mire képes. Péntekes késő délután a döntőbe jutásért meccselt a zuglói Szabó Nikoletta ellen Lehoczki László edző beszámolója szerint Bea volt az esélyesebb, éppen ezért volt érthetetlen, hogy nagyon elengedte ellenfelét az első menetben.
A folytatásban már Bea volt fölényben és kis különbséggel övé volt a második és harmadik menet is. Azonban ennek komoly ára volt, a halasi lány elfáradt, ezt pedig ellenfele kihasználta. Ez döntött Nikoletta javára. Kiderült, hogy a döntőben egy olyan lánnyal bokszolt volna, aki ellen esélye lett volna az aranyéremre. Ezzel együtt is minden dicséretet megérdemel, mert ő a női elit korcsoport, 69 kilogrammos súlycsoportjának harmadik helyezettje.
Jáger Levente